torstai 6. maaliskuuta 2014

Mökillä

Eilen käytiin sitten tarkistamassa, mitä meidän mökille kuuluu. Mä arvasin heti aamusta, että nyt tapahtuu jotain erikoista. Mökkikori otettiin esiin ja mun eväät pakattiin tupperivaarin kuppiin. Mä aavistan aina, kun jotain erityistä tapahtuu, ja en syö mitään. En nytkään. 

Mähän aloitin tän plokin melko tarkkaan vuosi sitten, kun me käytiin samanlaisella reissulla siellä mökillä. Silloin oli maaliskuun loppu ja aurinko paistoi mukavasti. Nyt ei paistanut aurinko, oli tasaisen harmaata. Mutta yksi erikoinen piirre tuossa reissussa oli. Me päästiin autolla ihan mökin pihaan saakka! Niin vähän lunta siellä oli. Emäntä sanoi, että ei koskaan ole tapahtunut tällaista. Tosin, kun se oli pieni, ei sinne mökille ollut edes tietä. Piti hiihtää.Mä meen ja tuun... Järvellä oli sentään vielä kantava jää. Ja mahottomasti jäneksen jälkiä. Ja nyt myös mun :)

Muuten mä tarkistin mun reviirin, lämmittelin isännän kans saunaa, asensin linnunpöntön ja söin rillimakkaraa. Tosin siinä kävi vähän vanhanaikaisesti. Koska mä ohitin mun aamuruuan ja mulla oli nälkä, mä ahmein sitä makkaraa niin isoina palasina, että multa tuli oksu... Illalla vasta kotona söin sitte kunnon ruuan.


Mä tarkistin myös emännän ryytimaan ja tästä kuvasta näkee, kuinka vähän siellä maastossa on lunta. Ja kunhan saadaan iltoihin lisää valoa, ollaan sitte ensimmäinen yön yli reissu tälle vuodelle. Ja se tietää myös lintukonserttoa. Nytkin jo teeret kälätti...

8 kommenttia:

 1. Kauden ensimmäinen rillimaggara on petollinen! Aina tulee ahmittua liikaa..

  Ei möököstä jälkiä näkynyt? Ehkä se meni talviunille.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se möökö on varmistunut ilvekseksi. Tai ainakin lumessa on näkynyt ilveksen jälkiä. Me ostettiin myös riistakamera, mutta vielä sitä ei asennettu, kun se kuluttaa kylmässä aika paljon pattereita. Ensi kerralla sitten. Jospa saataisiin joku möökö riistakamerankuvaankin!

   Poista
  2. Voi Elvis.. ILVES!
   Eikös semmoinen peto voi ottaa ja syödä haukata pienen bossukan! Ainakin kissoja on jäänyt ilvesten kynsiin maaseudulla..

   Ja ONNEA YKSIVUOTIAALLE BLOGILLE!

   Poista
  3. Kiitos onnitteluista!

   Pitää toivoa, että nämä erämaailvekset ovat vähän arempia kuin kaupungistuneet ykslöt. Jospa ne pelkäävät moottorisahan ääntä ja eivät tule ihan murkkiin pyörimään, kun ollaan paikalla. Jäniksiä ainakin riittää ravinnoksi.

   Poista
 2. Vitsi miten paljon sulla on lääniä juosta tuolla jäällä! Melkein ei ees sua kuvassa näy, ko niin paljon lääniä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näissä keväisissä mökkireissuissa onkin parasta. Saa juosta niin paljon kuin jaksaa. Ja ei oo mitään esteenä koko läänillä!

   Poista
 3. Mitä, lunta, missä!! Ja kantava jääkin vielä! Kivasti saat juoksennella tuol jäälläki (mää karkaisin, tai vähintäänki mamma pelkäis että putoon avantoon tai sulaan eikä siks uskaltais päästää mua irti)!

  Komee muuten toi sun villapaitas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jää oli vielä ihan kestävää, vaikka lumet ovat jo sulaneet. Ja mä en karkaa. Mulla pitää aina olla näköyhteys isäntäväkeen.

   Emäntä sanoi, että sillä meni hermo tuon villapaidan kuvion kanssa...

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!