lauantai 18. lokakuuta 2014

Taitaa tulla talvi

Nyt me oltiin viimeisen kerran tälle vuodelle mökillä. Sinne oli tullut talvi melkein yllättäen. Lunta siellä ei vielä ollut, mutta kamalan kylmä. Mutta pallonpeluuseen ei oo koskaan liian kylmä! Ja me ei viittitä haravoida lehtiä, kun  kevättulva vie ne kuiteskin pois.


Järveen oli tullut paksu jää ja meidän veneeseenkin oli tullut jäätä. Ei se jää silti isäntää kannattanut. Se sai haukkoset, kun se kokeili jään kestävyyttä. Siitäs sai, hah hah! Me kyllä emännän kans kiellettiin sitä menemästä heikoille jäille, vaikkakin ihan rantaan.Ja meidän emäntä on autoillut pari viikkoa tikapuiden kanssa, semmoisten kokoontaitettavien kanssa. Arvatkaas miksi? No, että se yltää niihin keokätköihinsä. Kaikista korkeimmalle sekään ei uskalla kiivetä, vaan se pistää isännän asialle. Jos tuota alapuoleista kuvaa katsoo oikein tarkkaan, isännän varpaat pilkistää sieltä kuusenoksan alta.


Mukavaa viikonloppua kaikille mun lukijoille!

10 kommenttia:

 1. Ompas tullu jiätä sinne. Ja isännän kengävvarret haakkas sittä vettä :) Ee tok naareta.
  Sullon ollunna yhtä vaahikkaat pallompelluut ku Tuulisilla poejillahhii. Myö tässä ootastellaa lunta. Ku sitä on luvattu yöks ja huomiseks. Miten sujunnoo palloelu lumessa...?
  Mukavata viikolloppuva teellehhii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lähettiin sieltä mökiltä päivää ennen pois ku aiemmin suunniteltiin. Meinattiin, että ei oo mukava ensimmäisissä lumituiskuissa kotiin ajella.

   Pallonpeluuseen palatan sitten maaliskuun kestohangilla ja KESTÄVÄLLÄ järvenjäällä mökillä. Toki pienesti koko talven ajan sisälläkin.

   Poista
 2. Teil oli monipualista toimintaa: kumppareiden kastelua, kiipeilyä ja pallottelua. Hyvä reissu siis. Ihan pikkasen meitä hymyillyttää toi teijän äipän keokätkeily, meinaan noitten tikkaitten mukana pitäminen, kih hih. Ei sen pualeen meijän äipällä on käsilaukussa aina rullamitta ja ruuvarisetti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keokätkeilijän varsuteisiin kuuluu kans ruuvimeisseli ja pinsetit. Ja nehän kulkee, kuten teidän äipälläkin, mukavasti käsilaukussa. Niin, ja sitte sillä on kumpparit aina auton peräluukussa... jos on vaikka vähän leveämpi oja tms. Mutta parasta siinä hommassa on, että mä pääsen kans aina mukaan tutkimaan uusia paikkoja.

   Poista
 3. Jopas on jo paksu jää kun vertaa meidän mökkijärvi on vielä täysin sula.
  Sulla on kivat pallonpeluu areenat siellä :) Älä vain juokse perässä jos pallo karkaa jäälle,
  ainakaan vielä kun ne on niin heikkoja. On sulla paljon opettamista sitten sille uudelle tulokkaalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siksi mulle heiteltiinkin semmoisia pikkuheittoja, ettei pallo vaan karkaa jäälle. Ens keväänä me sitten toivottavasti päästään yhdessä Hugon kans kisaamaan!

   Poista
 4. Varusteurheilua näköjään tuo keokätkeily! ;) Puhumattakaan jäitten kwstävyyskokeilemisesta! Monetkos kumpparit meni, ennen kuin totuus heikoista jäistä selvisi..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khih hih, ne oli mummun kumpparit! Ja mummuhan ei takuulla tuu mökille ennen ensivuoden juhannusta. Ei oo kyllä tullut käymään enää pariin vuoteen. Eli kyllä ne kerkeää kuivua.

   Poista
 5. No ohhoh, kylläpä siellä on jo paksut jäät! Varohan sää menemästä jäille kuiteskaan, siinä voi koiralle käydä hassusti! Mun mamma pelkää kaameesti heikkoja jäitä, kuulemma Pikku Kakkosen jäävaroituksen aikaansaama kammo :D

  Sun mammas on kyll äihan uudella tasolla keokätköilyssä, mut mites sit jos tikkaat ei enää riitä? Pitää hommata nosturi? Ja sit toisaalta kaivuri, jos kätkö on syvällä maan sisässä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin emäntä muistaa sen Pikku Kakkosen jäävaroituksen. Se oli kuulemma KAMALA!

   Mutta hei, keokätkeilyssä ei saa rikkoa maan pintaa tai muutenkaan vahingoittaa luontoa. Ja yks keokätkö on kuulemma avaruusasemalla. Sinne me ei taideta päästä...

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!