maanantai 6. tammikuuta 2014

Kalju-uakari

Meitä bostoneita ei ole kyllä luotu tänne kylmään ilmastoon. Nimittäin nyt talvella, kun turkin pitäisi olla kaikista paksuin ja lämmittävin, tuntuu, että mun turkki on entistäkin ohuempi. Emäntä sanoo, että mä alan muistuttamaan kalju-uakaria...Mulla on ihan normaali karvanlähtöaika keväällä ja syksyllä. Silloin kuulemma mun pieniä ja kovia karvoja löytyy joka paikasta. Ja ne ei lähde sohvasta irti sitten millään. Mun emäntä tapaakin puhdistaa sohvaa semmoisella rullatarralla.

Mutta mä rusketun kesällä! Ehkäpä siksi mun pää ei näytä kesäisin niin kaljulta. Viime kesänä mun takareidet ihan kesi, kun mä sain liikaa arskaa yhtenä päivänä. Joten varmaan mun pitää alkaa käyttämään aurinkovoidetta...

14 kommenttia:

 1. Tuisku turisee: Huh huh, kuule Elvis, onneks sun naamas ei oo kuitenkaan muuttunnu punaseks, mut oikeesti, kyl harvalla karvalla varustettuna paleltaa. Meil on Myrsky semmonen palelija.

  Kohta taas arska paistaa ja päästään ottaa rinkoo ensin lasin läpi ja sitten terassille, omalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun emäntä laski, että päivä on pidentynyt täällä pohjolassa jo 44 minuuttia! Ja mä pääsen partsille, kun on tarpeeksi lämmintä.

   Poista
 2. Oi gaumee, sun pitää pistää pipo päähän ettei tuu vilu!! Toi alempi kuva on kyl komee, mut älä ihan noin paljoo kaljuunnu, jooko, näyttäsit ehkä vähäsen hassulta, kuomaseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Nakin blogissahan oli mellevän näköisen pipon ohje...

   Poista
 3. Mun emännän eno ruukaa sanoa, ettei parta pahoille kasva. Karva kuin karva.

  t. Ollikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olen minäkin tuon sanonnan kuullut. Tämä taitaa olla aika yleinen ongelma bossuilla.

   Poista
 4. Korkea otsa tai ns. vetäytyvä karvarajahan on älykkyyden ilmentymä!

  Pipoidea on kyllä hyvä! Jään odottamaan teidän toteutustanne! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä saakin odottaa pitkään... Jos ei nyt aivan hirmuiset pakkaset tuu. Mutta silloinhan mä en kyllä juuri ulkoilekaan.

   Poista
 5. Heippa! Muutama kysymys olisi kyseiseen rotuun! :-)
  -kuinka paljon karvaa lähtee?
  -millaisia eroja on nartussa ja uroksessa (jos osaat kertoo), kumpiko olisi ns.parempi ensimmäiseksi koiraksi?
  -kuinka helposti oppii sisäsiistiksi?
  Kiitos kovasti jo valmiiksi vastauksestasi! koiran harkinta meneillään täälläpäin..:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Karvaa ei lähde kamalasti, mutta kyllä sen irronneen karvan huomaa. Varsinkin kun tämä tapaus nukkuu sängyllä. Lakanoilla on aika paljon karvaa. Mutta onneksi karvanlähtöaika on suhteellisen lyhyt. Muutoin turkin hoito on helppoa. Silloin tällöin harjaus ja joskus pesu.

   Minulla on aina ollut uroskoiria, joten nartuista en oikein osaa sanoa mitään. Toki urokset ovat ehkä tempperamenttisempia, mutta minusta koira saa näyttää luonteesa. Eikä koiriani ole kastroitu, ei ole ollut tarvetta. Vilinää ja vilskettä on riittänyt. Nartuilla pitää oppia pelaamaan niiden juoksujen kanssa...

   Elvis oppi sisäsiistiksi noin 4 -5 kk:n ikäisenä, en ihan tarkkaan edes muista. Pentuna heti herättyä ulos ja syönnin jälkeen samoin. Eli saattoi mennä päiviäkin, että ei tapahtunut vahinkoja, mutta yksinolot kotona... Elvis ei ole koskaan ainakaan kotona merkkaillut paikkoja (paitsi pienenä täkin). Kylässä pitää katsoa vähän perään.

   Ilmoittelehan, kun saat koiran!

   Tv Elviksen emäntä

   Poista
 6. Moikka! Voi vitjat kuinka ihanaa löytää blogisi!! Täällä ollaan jännän äärillä, kun perjantaina selviää saadaanko me oma bostonipentu sitten helmi-maaliskuun vaihteessa!:-) Käytiinkin tutustumassa jo siellä kennelissä enkä jaksais odottaa hetkeäkään! Sä oot elvis ainakin ihan supersöpö ja tää koirahullu sekoo täällä:D missäpäin te asustelette? Meillä koira olisi tulossa Kuopioon:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä asun Oulussa. Täällä asustelee semmoiset tusinan verran bostoneita, kyllä varmaan Kuopiostakin löytyy rotuseuraa. Facebookissa on kans kiva ryhmä "Suomen bostonit - Finnish boston ry". Sielläkin mä oon. Mistä kennelistä sä saat pennun? Helmi-maaliskuu on ihan hyvä aika tuoda pentu kotiin. Ensin vauva-aika ja paljon unta. Sitten onkin jo kesä. Ja kesällä on hyvää aikaa opetella lopullisesti sisäsiistiksi.

   Poista
  2. Okei, täällä Kuopiossa ei kovin paljoa ole vaikka paljon lenkkipoluilla pyörin! 3 bostonia kävellyt vastaan 4vuoden aikana, joten ei kovin montaa täälläpäin ole..tai sitten ovat jossain piilossa8) Joo ajankohta sattuu kyllä hyvin, kesällä päästään jo kunnolla mökkipuuhiin. Pentu olisi tulossa onnilonan kennelistä Kintaukselta. Jospa vain sieltä neljä pentua syntyisi!:-)

   Poista
  3. harvoin minäkään täällä tienpäällä kavereita nään. Ihan pitää erikseen treffit sopia!

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!