sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Mökillä

Me päästiin tänään ensimmäistä kertaa tälle vuodelle mökille. Auto piti jättää taas Pertin pihaan ja siitä me sitten kanavan jäätä ja järven jäätä pitkin kirmattiin perille. Ei ollut enää tietoakaan kestohangista. Mutta onneksi lunta ei ollut paljoa. Järven jäällä oli ohut vesikerros, mutta pilkkijöiden mukaan se kantaa vielä hyvin. Siinä oli jäätä varmaan ainakin tuommoiset neljäkymmentä senttiä.
Aurinko paistoi ohuen pilviverhon läpi ja lämpöä oli tuommoiset +8°C. Mutta tuuli oli aikamoisen kova. Siksipä me ei oltu siellä kovinkaan kauan. Emäntä lumiharjasi matot, syötiin makkarat ja tehtiin keväthuolto meidän linnunpöntölle.


Pönttö on vähän märkä, kun emäntä putsasi sitä lumihangessa. Pöntöstä löytyi kaksi kuollutta linnunpoikasta. Koska viime kesä oli niin kylmä, niin ne oli varmaan kuolleet ravinnon puutteeseen. Mutta pehmeä peti niillä oli ollut. Pohjalla oli ainakin viisi senttimetriä pehmeää sammalta. Eli nyt olisi taas vapaa ja puhdas yksiö tarjolla. Vaikka sinitiaiselle. Kyllä muutkin lajit käy.Ylhäällä Hugo ja keppi. Ja me tutkittiin tarkkaan koko tontti, josko talven aikana olisi sattunut jotain jännää. Ei ollut.

7 kommenttia:

 1. Tuo se on kivaa aikaa kun alkaa mökki kutsumaan, vaikka ensin vaan pikavierailulle tarkistamaan talven jäljiltä. Hyvä että tilukset tuli tarkistettua ja kaikki kunnossa :)

  VastaaPoista
 2. Kovasti kevväesen näköstä sielä.Ee uskos etton vielä jiä niin paksuva!Äet ee kyllä siltikkää lähtis jiälle. Ee millää iliveellä.Minusta sielä oes mukavata juosta. Näättää kuvissa aenahhii mukavalle:)Ee mäne ennee kaavvan ku piäsettä palloja uittammaan järvessä ja muutahhii mukavata sielä mökillä puuhastelemmaan.

  VastaaPoista
 3. Nero ja Iivari: Jostain syystä vastauskomento ei nyt toimi, joten tässä teille yhteisvastaus. Parasta mökillä on vapaus ja vapaana juokseminen. Me vahditaankin meidän tonttia tosi tarkkaan. Kesällä ei saa tulla suotuveneellä liian lähelle. Ainakin satametriä pitää olla matkaa meidän rantaan.

  Ja kyllä se jää kestää. Pertti kävi kävellen melkein järven toisessa päässä nastakengillä Ja me tietenkiin haukuttiin se, kun se palasi ja ohitti meidän totntin 99 metrin päästä :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä mökillä on niin mukavaa. Mä kuulemma pääsen vasta, kun saamme sen mökin taas siivottua ja pestyä. Siellä käy aina niin paljon hiirulaisia talvella, että äipällä on kova homma, kun se taas saa kaiken siivottua. Siihen asti meikä poika oleilee vaan kotona. Mukavaa viikoa! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä löytyy vaan aina yksi päästäinen kellarista... Emännästä sekin on kamalaa.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!