sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Umpihankikisat

Me on nautittu täysin rinnoin näistä mukavista kevätpäivistä. Vaikka lumet ovat huvenneet ihan mukavasti, niin metsässä lunta riittää. Eilen me käytiin umpihankeilemassa Valkeisjärven maastossa. Emäntä löysi kolme keokätköä. Ja sitte se pysähtyi aina puuskuttamaan. Ja sanoi, että enää ei metsään lähdetä, ennen kuin on lumet sulaneet.


Me kuultiin kaikenlaisia luonnon ääniä ja nähtiin kamalan suuret tassunjäljet. Ja hirvenkakkaa.

Kaupungilla me nähtiin ihan lähietäsyydeltä oululaisten lemmikki, täällä jo toista talvea viettävä kyhmyjoutsen. Sillä on kaverina samoin täällä talvehtineet laulujoutsenet. Toista näkyy vähän tuolla takana. Ja ei ne ole missään aitauksessa, ihmisiltä on vain maata pitkin kielletty meno tuonne voimalaitosalueelle. Me ei tuosta joutsenesta välitetty. Sorsat on paljon mukavampia.


Ja kyllä me päätettiin niin, että Elviksen ruokakupin paikka on tuossa. Ihan ite sirrettiin se siihen.


6 kommenttia:

 1. Kaunis joutsen.
  Hyvä kun olette omatoimisia, saatte ruokakupitkin sellaisille paikoille kun haluatte :)

  VastaaPoista
 2. Onpas teillä vielä paljon lunta! Minulla on niin suuri kevään kaipuu, että toivoisin jo joka puolella lumien jo sulaneen...
  Kauniisti on "pöydät" katettu, kuin oikeassa gurmeeravintelissa...kyllä poikien kelpaa aterioida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vielä lunta vaikka ei sitä paljoa ole ollut koko talvena. Joskus on paljon enempi. Mutta nyt vasta lämpenee, niin eiköhän nuo lumet sula vauhdilla. Aina ne ovat vapuksi sulaneet. Melkein...

   Poista
 3. Mukava ku sielläe vielä hankikelijä on ollunna.Vaekka oottahan työ kyllä hyvämmatkoo pohjosempana. Minnäe tänäuamuna kävin toesta tuntija hilipomassa hangilla.Näky jäläkijä ja jätöksijähhii. Vuan ee yhtää elävätä otusta.
  Kyllä sitä koera ite tietää missee on paras ruokapaekka. Ja omatoeminen pittää olla jos ee immeeset hoksoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko talvena ei ole hankikelejä kuin koirille. Emänälle ei ollenkaan. Sinne tuo humpsahtaa joka askeleella. Vaan on kuulemma sopivaa liikuntaa diettiläiselle.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!