keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Voihan paarma!

Näin kesäisinhän mun ruokavaliota monipuolistavat kärpäset, sääsket ja paarmat. Mä napsin niitä suuhuni tosi tehokkaasti. Mutta nyt yksi paarma oli nopeampi ja se kosti mulle.


Onneksi tuo turvotus laski nopeasti. Ja emäntä pisti siihen hoitovoidetta päälle. Mökillä oli muuten kamalasti semmoisia isoja ja vihaisia paarmoja.

Välillä me lähdettiin emännän kanssa niitä pakoon järvelle. Ja varustukseksi otettiin kuitenkin kärpäslätkä mukaan. Sillä emäntä huiski tehokkaasti järvenselälle eksyneitä ja meitä kiusaavia paarmoja. "Ja matkaan muuttohaukka käy, kiikki kii, kiikki kii..." Ei vaiskaan, ei emäntä erottanut, mikä haukka tuo oli.


Pääkynpojat ovat kuoriutuneet. Ainakin neljä poikasta sieltä  pesästä kurkki. Aluksi ne oli niin pieniä, ettei ne osanneet edes äänellä. Tänä aamuna ne jo vähän vinkui.


8 kommenttia:

 1. Auts! Eikös viimekesänäkin joku öttiäinen pajauttanut päin näköä? Taidat olla varsinainen bugimagneetti! ;) Mikä ihmesalva muuten noin hyvin auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja kun mä nuuskuttelen siellä kaikki kaislikot ja puskat läpi, niin aina sattuu ja tapahtuu. Ja nyt on todella paljon paarmoja.

   Emäntä pisti siihen laimeaa Hydrokortisoni voidetta (ihmisten...) kun se auttaa hyönteisten ym. pistoihin.

   Poista
 2. Voi surmee, mikä paukama. Ällöjä noi paarmat ja muut pisteliäät. Kivoja veneilyjä ja pääskynpoikien seuraamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisko vaikka sanoa, että menevälle ja tekevälle sattuu. Ja musta on tullut oikea himosoutelija.

   Poista
 3. Voe suakel kuitennii minkä tek se puarmajjuutas! Onneks ee kuitenkaa ollu ampijaene, jos nyt jottae hyvvee puolta asijasta etittää.
  Mukavija venereessuja sulle! Ilimoja aenahhii piisoo siihe hommaa :) Ja näkkyy tuohii tähystyshomma olovan hallussa sulla. Niinku kapteenilla pittäähhii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite asiassa isäntä jäi leikkaamaan nurmikkoa ja mä katson, että osaako se sen homman. Kun muuten mä olisin kuulemma kovaäänisesti siinä vieressä koko ajan neuvomassa...

   Poista
 4. Paarma on ihan omaa luokkaansa. Lentää hiljaa, ei surise eikä inise ja sitten se puree palasen. Ja kipeää tekee, viimeistään silloin huomaa sen paarman. En tykkää ollenkaan paarmoista (enkä monista muistakaan vastaavanlaisista). Onneksi eivät ole myrkyllisiä eivätkä (kai) levitä mitään tauteja.
  Älä sinä Elvis hamua noita hyönteisiä, voi käydä vaikka kalpaten. Ei hyönteisille, vaan itse Elvikselle!

  VastaaPoista

Komentteja on aina mukava saada!