sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Hirvikärpänen

Tiiättekö, mikä on inhottavin hyttynen ikinä? No hirvikärpänen tietenkin. Mä oon törmännyt niihin ennenkin, mutta nyt ne paholaiset on tunkenut ittensä meidän mökillekin. Tai ainakin siihen liiterin kulmille.

Tämä kuva on otettu yle:n sivuilta, mun emäntä ei onnistunut valokuvaamaan yhtään. Sääsket ja paarmat pörrää. Ne pörrää siinä ympärillä ja niitä voi yrittää napsia suuhun. Mutta mitä tekee hirvikärpänen? Ampuu suoraan kiinni ja tipauttaa siipensä pois. Ja ne yleensä iskee mun herkimpään kohtaan eli pyllynreiän lähelle. Tänäänkin, kun mä menin tarpeilleni sinne hyyskän kulmalle niin multa jäi suoritus vähän niinku kesken. Emäntä huomasi, että mä juoksen epätoivon vimmalla selkä köyryssä. Ja se arvasi heti tilanteen. Se napsas sen hirvikärpiäisen pois. Ja sitte mun beba pyyhittiin serlalla... 

Ja mitä vielä! Kun me päästiin kotiin ja oltiin tupsluureilla isännän kanssa, niin yks siivetön hirvikärpiäinen kömpi isännän sortsin lahkeesta ulos! Me hukutettiin se vessanpönttöön. Ne on nimittäin niin kovia, ettei ne kuole kovin herkästi. Ja ne kestää kuulemma saunomisen ja samppoopesun, kertoi emäntä kokemuksiensa perusteella.

Voi olla, että punkit on kans inhottavia, mutta niitä mä en oo nähnyt koskaan. Onneksi.

Mä pesen ite huolella mun varpaanvälit.

4 kommenttia:

 1. Mekin oltiin tänään metsässä ja äipällä oli hirvikärpäskammo päällä. Ei oo vielä löytynyt mitään.

  Kerran äipän äiti pesi mettävaatteet koneessa ja hirvikärpänen säilyi hengissä. Pakkanen on ainoa joka ne tappaa.

  Ötököille iso miinus, metsäreissulle iso plussa.

  t. Ollikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä meidän metsikössä niitä on ja paljon. Mutta että melkein mökin pihapiirissa, ennenkuulumatonta. Ja kerran emäntä tosiaan saunoi ja pesi hiukset, silti löytyi elävä hirvikärpiäinen niskasta. Mutta toisaalta, kyllähän hirvien pitää kestää sadesäätä, kait se saunominen hiustenpesuineen on hirvikärpiäisille vain sadesäätä... lämmintä sellaista.

   Poista
 2. AU Au au! Johan paikan keksi, mihin iskeä tuo metsien vitsaus!
  "Onneksi" täällä etelärannikolla öttiäiset ovat lähinnä niitä punkkeja tai muita lentäviä pörriäisiä! Tosin kammoan jo hämyhäkkejäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sääsket ja muut pörriäiset ei oo mitään verrattuna hirvikärpäsiin. Isäntäväellä on semmoiset "verkot" joiden alle ne piiloutuu, kun käy esim. puolukassa. Ja mun pitää oottaa autossa. Jonka mä teen ihan mielelläni. Kuin että oisin siellä hirvikärpästen kiusattavana.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!