maanantai 2. syyskuuta 2013

Biodiversiteetti

Me ollaan jo pari kertaa ihmetelty meidän mökin puuliiterin sivustaa. Se on nimittäin tämän näköinen:
Siinä on ollut joku! Mutta kuka tai mikä? Heinää on tallottu ja sitä on laonnut. Tuosta edestä mä oon käynyt haistelemassa ja vähän raapimassa maata ja omat merkkini oon siihen jättänyt, mutta en mä sentään noita kaikkia heiniä oo lakoon saanut. Kuvasta ei näy, mutta vasemmalta tuohon tuli kahdesta paikasta polku eli siinä oli tallattua pitkää heinää. Mun pylly näkyy vähän tuossa oikeassa yläkulmassa.

Me heattin mun emännän serkku katsomaan kans tuota paikkaa kun se on semmoinen eränkävijä. Se epäili ilvestä. Jännää. On kyllä monipuolista eläimistöä meidän mökillä. Jokunen vuosi siellä nähtiin karhu ja tänä vuonna susi. Samoin siellä asuu majava ja viime keväänä emäntä näki maakotkan aivan läheltä. Silloin se kyllä ajatteli, että tuokinko vielä tänne tulee. Kato ku enhän mä oo paljoa jänistä suurempi ja maakotkat saattaa napata jäniksiäkin. 

Että on monimuotoinen piotiversiippi. Pai tö vei, joutsenillakin oli kolme poikasta. Ja oli kuulemma niin ihana auringonlasku, että emännän on pakko pistää siitäkin tänne kuva.

Onneksi pedot ei tuu sisälle ja sohvalle!

4 kommenttia:

 1. Susia, karhuja, kotkia ja vielä ilveskin! Vaarallinen paikka tuo teitin möksä! Jokainen nuista voisi ottaa huikopalaksi pienen postonin..

  Kyllä soffa on paras turvapaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä luottaa siihen, että ihan pihamaalle nuo nisäkkäät ei tunge. Nimittäin silloin ku me ollaan kotona. Mutta tuo samainen serkku oli jänesmetällä nähnyt, kuinka huuhkaja nappasi hänen silmien edestä sen jäneksen, jota hän myös tavoitteli. Ja kotkat voi tehdä saman tempun...

   Poista
 2. Hullussa! Ompa sulla siellä melkonen petojen armeija. Mää tässä kattelin tota makuupaikkaa, ja kyllä mää miettisin myös sitä mahdollisuutta, että siinä on kuule käyny makaamassa ihka oikee mörökölli. Pidä kuule varas petojen ja mörököllien kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja isäntä ehdotti hirveä, mutta emäntä sanoi, että siitä löytyis läheltä pask... eiku kakkapyörylöitä. Tuo mörökölli on kyllä varteenotettava mahdollisuus. Tai sitten naapurin Jaska (Emäntä sanoo, että se on viinaan menevää sorttia. Mitähän se silläkin tarkoittaa?)

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!