sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Wappu meni...

Meillä Wappu luiskahti vähän ohitse, samalla tavalla kuin pääsiäinenkin. Ei näkynyt mitään vappurekvisiittaa. Ei edes vappuhattuja, niitä lippalakkeja. Käytiin me kuitenkin emännän kanssa Åströmin puistossa katsomassa, kun teekkarit laskivat vesiliukumäestä kylmään (ja samevetiseen) Laanaojaan. Siellä oli vain niin paljon porukkaa ja hyvälle tuoksuvia vappuruokia, että me lähdettiin aika pian kotiin.

Elvis: Meille vappu merkitsi kuitenkin mökkikauden aloitusta. Ja arvatkaas, mitä emäntä oli kehitellyt? Mun plokin pitkäaikaiset seuraajat varmaan muistavat, että mökillä on semmoinen pieni ja ahdas sohva. Nyt emäntä päätti tomerasti kieltää meiltä sohvalla oleilun. Täh!!! Kun ei me kaikki kuitenkaan siihen mahduta. Mutta nou hätä. Arvatkaas, kuinka kauan se jaksoi olla tomerana? Noin kolme tuntia. Mutta tosihan se on, että ei me kaikki siihen sohvalle mahduta, joten mä menin nukkumaan pikkumakkariin, "intialaiseen" huoneeseen. Hugo nukkui lattialla viltin päällä. Tämä siis niinku päivällä ja illalla. Tai ei me päivällä maltettu ottaa edes tupsluureja. Yöllä me sitte kömmittiin isäntäväen sänkyyn peiton alle...


Hei, tehdäänkö diili? Ostakaa te uusi sohva, me pidetään tämä vanha niinku meidän nukkumapaikkana.

Hugo: Mä olin siis ekaa kertaa mökillä yötä. Ja musta tuli kerralla kunnon mökkikoira. Kuinka mukavaa oli juosta ulkona ihan vapaana ja päästä ulos aina kun haluaa. Mä viihdyin ulkona yksiksenikin pitkiä toveja. 


Me kisailtiin Elviksen kanssa pallolla ja puupalikalla. Ja kumpikin olisi halunnut just sen lelkun, mikä oli toisella.
Puupalikka vapaana! Hei, tää puupalikka on nyt mun!

Yksi vahinko mulle sattui. Mä söin ilmeisesti liikaa käpyjä, heinää ja oksanpätkiä joten mulla tuli aamuyöstä emännän sänkyyn oksu. Emännän ei auttanut muuta kuin vaihtaa lakanat keskellä yötä. Aamulla mä tulin sitten kuulemma vienohkosti oksennukselle tuoksuvana ihan emännän nenän viereen nukkumaan...


Ja mökillä ei ollut pelkoa, että me oltais karattu mihinkään. Mehän ei tuota vetistä tietä ylitetä. Paitsi Elvis yritti ylittää. Isäntä sen sijaan lähti pyörälenkille.


8 kommenttia:

 1. Kylläpä sitä minnäe pihassa pysysin jos ee muuta reettijä oes ku nuin märkä tie :)
  Lie nyt tullunna seleväks palavelusväelle että isompi sohva pittää olla. Taekka ostakkoot itelleen oman :)
  Kevätheenä maestuu kyllä makkeelle. Että suattaa sittä tulla liikoo syöty pihalle. Vahinkoja sattuu.
  Kyllä tuola on vappu varmaa ollunna mukavampi ku sielä kaapunnin juhlahulinassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me kaikki nautittiin vapusta mökillä. Isäntäväki ennen kaikkea siitä, että ei tarvinnut huolehtia meidän lenkityksistä ja me vapaana juoksentelusta. Ja emäntä nautti lintujen viserryksestä. Ja huoh. Uutta sohvaa ei kuulemma oo tiedossa. Ainakaan vielä.

   Poista
 2. Hyvinhän tohon soffalle kaksi bossukkaa mahtuu! Istukoon kaksikoipiset lattialla.. ;) Kasvaako Hugo muuten vähän vaiheittain? Etupää ensin, takapää jälkikäteen? Tai sitten kuvakulmat huijaa ihan satasella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo on luonnossa vähän tasapaksu... Ruoka maittaa. Kesä tulee onneksi ja runsas liikunta :)

   Poista
 3. Sohvanvaltaajilta ei saa ottaa pois saavutettuja etuja :)
  Paras lelu on se toisen lelu, onneksi osaatte nätisti neuvotella leluvuoroista.
  Mökkikausi täälläkin kohta käynnistyy, jes !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei me aina niin nätisti keskustella. Joskus äristään aika paljon. Mutta silloin myös emäntä korottaa äänensä. Mökkikausi on jees!

   Poista
 4. Niin se meni vappu täälläkin. Äippä tosin näytti sitä lakkia yhdellä kävelyreissulla, mutta mitä sitä metsään viemään....mökkikautta ei ole vielä virallisesti avattu, kun äippä ei ole vielä siivonnut ja se pelkää mun syövän jotain hiirten jätöksiä ja sairastuvan. Heiniä minäkin jo söin oikein kunnon erän ja oksensin, mutta onneksi pihalle. Parikin eri lätäkköä. Mukavaa toukokuuta toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän mökin sisälle ei ole tullut hiiriä. Paitsi kellarista löytyi taas kaksi kuollutta päästäistä. Mistähän ne oikein sinne pääsee? Lehmän leikkiminen eli heinän syönti on mukavaa :)

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!