torstai 5. maaliskuuta 2015

Mökkikausi avattu!

Elvis ja Hugo: Säätiedotus lupasi tälle päivälle auringonpaistetta. Arvaa paistoiko? Joo ei. Siitä huolimatta me lähdettiin suunnitelmien mukaan tarkistamaan mökin kunto talven jälkeen. Näin Hugokin pääsi ekaa kertaa mökille.

Normaalisti meidän mökkinaapuri käy mökillään koko vuoden ympäriinsä. Se on viettänyt joskus joulunkin siellä. Mutta nyt isäntä totesi, että on taitanut tulla Pertillekin vanhuus. Ja laiskuus. Nimittäin mökkitietä ei ollut aurattu ollenkaan. Me jouduttiin rämpimään alkumatka upottavassa hangessa ja emännän kunto meinasin loppua alkumetreille. Mutta kun päästiin järven rantaan, niin siinä oli ihan hyvä kävellä.Hugo: Mä en oo koskaan ennen juossut niin paljon ja niin lujaa kuin tänään. Ihan villinä ja vapaana! Mökillä oli myös kamalasti semmoisisa luonnonlelkkuja kuten käpyjä ja oksia. Sekä semmoisia palleroita, joita emäntä kutsui hirvenpalleroiksi. Niihin ei saanut koskea.


Elvis ja Hugo: Sitte emäntä levitti matot järven jäälle. Ei vissiin ihan meitä varten? No ei todellakaan. Se lumiharjasi ne puhtaiksi.


Ruuaksi me saatiin rillimakkaraa. Sen makkaran nimi oli Iivari. Toivottavasti meidän plokikamu Iivari ei pahastu... Mutta tänään oli mukava päivä!


8 kommenttia:

 1. Ah, autuutta! Rajaton vapaus ja rillerikausikin on korkattu jo! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että pääsiäisenä on aurinkoista ja järven jää kantaa vielä (kyllä se kantaa). Sitte tehdään uusi reissu ja juostaan vielä lujempaa!

   Poista
 2. Kyllä nyt tuli mökkikausi-kuume täälläkin kun noita kuvia katsoo...ja grillimakkaraa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkikausi on parasta! Ainakin me saadaan olla koko ajan vapaina ja mennä ulos milloin huvittaa. Ja haukkua soutelijoita, jotka tulee liian lähelle. Ollaan niinku kovempiakin vahtikoiria :)

   Poista
 3. Ee pahastu Iivari :D Meelläe on ollunna sitä.
  Ompa ollu hyvä päevä sielä. Ee taennu paljo haetata männöö vaekkee aarinko paestannakkaa.
  Nuimpaljo avarata tilloo juosta ja vielä rillimakkaratahhii...voepiko tuota ennee parempata ollakkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän emäntähän syö vaikka pieniä kiviä, jos ne ruuan nimikkeellä tarjotaan. Ja se näkyy kans, heh heh. Mutta makkaran kanssa se on tarkka. Semmoisen oululaisen makkaran kuin Tervaporvari valmistus lopettettiin. Sen jälkeen on ollut uuden suosikki-merkin hakeminen käynnissä. Makkarassa kun ei emännän mielestä saa olla mitään epämääräisiä möykkyjä ja lihapitoisuudenkin pitää olla aika korkea. Tuo Iivari oli ihan hyvää makkaraa, SavuTapolan lisäksi.

   Poista
 4. Katohan poikia, ku oottee päässy irrotteleen luannon helmassa. Hianoo! Ai, onks Iivari jo semmonen julkkis, että on saanu nimikkorillimakkaran? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän kunnon mäyräkoiralla olla oma nimikkomakkara! Elviksellä on oma nimikkolaulaja ja Hugolla oma vaatemerkki :)

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!