torstai 19. kesäkuuta 2014

Paluu normaaliin

Arvatkaa, kuka tuli viime yönä reissultansa kotiin? No emäntä tietenkin. Voi että mä tulin iloiseksi ja riehusin oikein kunnolla keskellä yötä. Emäntä käytti mua kaiken sen riehumisen jälkeen vielä yölenkuralla. Sekin oli mahtavaa.

Aamulla mä sitte herättelin emännän.


Riehuttiin vähän aikaa sängyssä ja oltiin markan painia. Yhtään tuliaista en saanut, mutta ei se mun iloa haitannut. Emäntä oli kuulemma ihan varta vasten siellä Lontoossa mennyt sinne harrotsille aikomuksena ostaa mulle semmoinen koiran ruokailualusta. Mutta voi, sen liikkeen lemmikkiosasto oli muuttunut ihan surkeaksi. Muutama koirankuppi ja koirien peti. Sekä lelkkuina virkattuja "puruluita" ja melkoisen heiveröisä narupalloja. Niistä puruluista emäntä totesi, että ne on kuitenki jonkun kehitysmaan lapsen virkkaamia eikä taatusti bossunkestäviä. Samoin narupallo oli ollut lähinnä jollekkin hampaattomalle vanhuskoiralle lähinnä katsottavaksi.

Joseph Beuys (1921 - 1986) Lightning with stay in its Glere

Siellä Lontoossa se oli käynyt jossain Tate-museossa. Emäntä totesi, että se on varmaan vähän juntti. Kun se ei oikein päässyt jyvälle tästäkään teoksesta. Sanoi, että tuolla taiteilijalla on varmaan ollut koira ja se on saanut innoituksen tuohon tekeleeseen aamulenkuralla...

6 kommenttia:

 1. Ihmisväen kotiinpaluu on ihan parasta, eikä haittaa vaikka poissaolo ois kestäny vaikka vaan viis minuuttia!

  Toi taideteos on kyllä hiano. Ihan varmasti se on tehty ihan koirien aamulenkuroiden tuotoksia kunnioittamaan, on meinaan aivan näkösiä. Ja sit toi tolppa tossa taustalla, se on selkeesti sellanen pissatolppa, siis semmonen, johon kuuluu ruikata merkkaushaisut. Oiskin muuten vähän hianoo, jos tommosia merkkaustolppia alettas valmistaan ihan varta vasten, ei tarttis aina koittaa ruikkia hankalasti puunrunkoon tai pensaan oksaan tai mihin millonkin, vaan tollanen tolppa vois sijaita ihan esimerkiks keskellä jalkakäytävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin oivallettu! Emäntä ajatteli vain noita pökäleitä...

   Poista
 2. Justiisa sano Jalo sen mitä minnäe uattelin. Iha ilimiselevästi on semmonen. Kyllä se on mukava ku omat immeeset tulloo. Tekköö siinä miel vaekka minkälaeselle mutkalle männä :) Tulijaesista viis kuhan tulloo ite :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä museossa oli kuulemma vieläkin omituisempia "taideteoksia". Niistä ei kuulemma ottanut ollenkaan selvää. Tuon teoksen sanoma on kyllä hyvin selvä.

   Poista
 3. On se vaan aina niin ilosta ku äippä tulee kotiin ja iskä kans, tiätysti. Joo.

  Tota noin niin, äippäs on kyl oikeessa tosta taideteoksesta... *tirsk*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitisköhän meidänkin alkaa taiteijoiksi. Niin tienattais omat muonarahamme. Vaikuttais aika helpolta hommalta. Ainakin se teosten suunnittelu. Mutta tehtäis semmoista koiraystävällistä taidetta.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!