keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Pääskyt

No, niih. Mä oon taas takaisin kaupungissa. Me ollaan oltu edelleenkin mökillä maalaamassa. Nyt siellä tuli sitten valmista. Paitsi porrasta ei vielä rakennettu. Nimittäin sen portaan yläpuolella on pääskysen pesä. Ja kun me mentiin sinne, niin siinä väliaikaisten porraslautojen paikalla oli kakkavuori! Joo, kakkavuori. Miten ihmeessä noin pienet pääskyt voi kakata niin paljon.

Niinpä isäntäväki päätti, että ne ei raaski pistää uusia porraslautoja vielä paikoilleen, vaan odotellaan, että nuo pääskynpojat lähtee pesästään. (Kuva on isännän kännykällä otettu, laatu on siis sitä sun tätä, khih hih). Pappa on asentanut tuonne taakse tuommoiset verkot, ettei ne pääskyt tee pesää kuistin sisäpuolelle. Siitä vasta siivo syntyis. Emäntä sanoo, että tuota pääskynkakkaa on miltei mahdotonta pestä pois. Se kuulemma jumiutuu tosi lujaan ja vie maalit mennessään. Mutta rohkeita nuo pääskyt on. Ne ei pelännyt mua yhtään. Vaan sorsatpa pelkää, vaikka ne on isompia.


Tässä meikä odottelee maalien kuivumista. Muuten, kerran ku emäntä kattoi televisiosta jotain "huvilaa ja huussia" se tuli kamalan iloiseksi. Se sisustaja valitsi sinne huvilalle just samanlaisen maton kuin tuo, mistä näkyy vähän reunaa. Eli meilläkin on siis tyylikäs (?) mökki.

2 kommenttia:

 1. Tottahan teillä on tyylikäs mökki ja erittäin tyylikäs koira kanssa. Joo.

  Teil on pääskyn pesä, ollaan vähän kateellisia. Meijän pääskyt vaan liiteli pihassa ja me jo luultiin, että ne tekis pesän Olokoloon, mutta sinne teki pesän harmaasieppo. Kakka kyl istuu tiukassa, voisko siihen alle laittaa jonkun irtolevyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota... Eläinrakas emäntä ku on, niin yksi pääskysen pesä on ok, mutta viime vuonna niitä oli kaksi... Se oli jo emännänkin mielestä vähän liikaa. Kyllä siihen voisi jonkun irtolevyn laittaa, mutta sitten kun ne poikaset kasvaa ne tiputtelee kakkaa ympäri kuistia, kun eihän ne oo enää koko aikaa pesässä. Mutta minkäs sille voi!

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!