sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Kesän maku

Hugo: Nyt on vasta toukokuun puoliväli, mutta kylläpä on ollut lämmintä. Me aloitettiin meidän mökkikausi viikonloppuna. Mulla oli siellä yksi ainoa harrastus: sammakoiden metsästys.


Mä jaksoin seistä ja vaania niitä sammakoita tuossa rantavedessä monta tuntia. Välillä emäntä pakotti mut lämmittelemään, mutta enhän mä kauan malttanut olla pois rannalta.


Mä opin pian oikean tekniikan. Kun rantavedessä seisoo ihan hiljaa, niin ne sammakot tulee pikkuhiljaa siihen rannalle. Sitten niitä voi räpsiä tassulla. Ja sitten ne lähtee lipettiin. Mä huomasin myös, että se hassu ääni, kurnutus, tulee niistä sammakoista. Ja missä kurnutus kuului, siellä oli sammakko. Eiku ääntä kohti. Uimaan mä en vielä tohtinut.

Vito: Mä olin ekaa kertaa mökillä yötä. Ensin me juostiin Hugon kanssa mökin ympäri kilpaa. Sitte Hugo keksi ne sammakot.


Aluksi mäkin yritin pyydystää niitä, mutta minusta tosi tylsää hommaa. Niinpä nakertelin oksan kappaleita Elviksen haudan äärellä...


levähtelin aurinkotuolin alla...


ja mikä parasta: karkasin 😊. No en mä nyt ihan silleesti karannut, mutta menin tosi kauas rantaa pitkin. Tulin kyllä takasin, kun mua huudeltiin, mutta en ihan heti. Sitte kun isäntäväki meni saunaan, mut teljettiin mökkiin sisälle. Kuulemma turvallisuussyistä. 

Hugo: Joten illalla oltiin ihan kanttuvei, etenkin minä... Ja sohva on vanha tuttu sininen 😉.


6 kommenttia:

 1. Sammakon metsästys kuulostaa tosi hauskalta! Ihme, ettei Vito jaksanut sitä kauempaa. :D Mekin oltiin mökkeilemässä ensimmäistä kertaa viikonloppuna. Ei hoksattu saalistaa sammakoita. Eikä (onneksi) sitä rantakäärmettä, joka sukelteli rannassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi rantakäärme on vaaraton. Toisin kuin kyykäärmeet, joihin emäntä törmää silloin tällöin keokätköilyreissuillaan. Me ei päästä kätköilemään kyykäärme seuduille.

   Poista
 2. Hehe, no todella aika kanttuvei-asento :)
  Mökillä kun touhuaa pitkin päivää niin illalla aika makeasti uni vetasee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juup. Eikä edes lintujen konsertto aamulla häirinnyt. Edesmennyt Elvis siihenkin heräsi. Ja herätti kaikki muutkin.

   Poista
 3. No justiinsa, kyl tommosen rehkimisen jälkeen uni maittaa. Hianoo Pojat!

  VastaaPoista

Komentteja on aina mukava saada!