perjantai 3. helmikuuta 2017

Lunta tulvillaan

Meillä on täällä Pohjolassa nyt oikea talvi. Viime yönäkin tuli lunta ihan tosissaan. Ja meidän emäntä oli sopinut sen kaverin Koon kans, että ne lähtee hakemaan saarikätköjä mereltä. Ei nyt mistään kovin laajalta ulapalta, mutta tästä Oulujoen suistosta. Ja ne on just arvaamattomia paikkoja. Kun pitäis tietää, missä on kova virtaus ja missä ei.

Ja viime yönä tuli sitten sitä lunta. Ei auttavia jalanjälkiä missään. Meidän talvipuvut paakkuuntui lumipalloisiksi siinä uudessa lumessa heti ja hihat lähti pois jaloista. Ja ne puvut painoi ainakin kilon. Joten emäntä otti ne puvut pois meiltä päältä. Sitten me pompittiin iloisina kuin pupujussit hangessa, joka oli meidän korkuista.


Eli tuolla me käytiin ekaksi. Ei siis kovin kaukana rannasta, mutta niin kaukana, että emäntää pelotti vähän. Vastarannalla näkyy polulla pikkuisen tummaa, eli jään päälle, lumen alle oli noussut vähän vettä.


Puoli astetta lämmintä, me mitään takkeja tarvita. 


Ekkö nää ossaa tulukita sitä sun kepsiä? Osottelet sormella ihan väärään suuntaan.


Koo on mukava. Se tietää, että pikkukoirat (ja vähän isommatkin) tarvitsevat rapsutuksia tasaisin väliajoin, myös keokätkeillessä.

10 kommenttia:

 1. Ohan tuota tullunna lunta teellehhii. Niinku tänne. Varokee hyvät poejjat sitä jiälle mänemistä! Ku ee tiijjä missee sielä lumessa humpsahtaa sullaan. Hui! Koo on selevästihhii koeraimmeesijä :) Tuommoset lenkkikaverit on mukavija ku suapi välillä kunnon ruaputukset. Vae meenasj emännältä olla kepsit hukassa. Äet kaete ee tunnistasj koko kepsisysteemijä vaekka se sanos käestä päevee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeen oppii, sanoo emäntä. Jopa käyttämään kepsiä...

   Poista
 2. On teil reippaasti lunta. Ei taija maassa olevat keokätköt ihan löytyä? Mut kiva harraste, varsinkin kun on mukana tommonen mammeli, mikä paijailee teitä välillä. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi suurin osa kätköistä on vähän ylempänä.

   Poista
 3. On sitä lunta sitten jossain sentään! Täällä aika niukanlaisesti, tosin ei se mäyräkoiraa haittaa. Pääseepähän paremmin liikkumaan joka paikaan. :)
  Teillä on ollut fiksu kaveri mukana, kun ymmärtää, että koirat tarvitsevat jatkuvasti rapsutuslatausta, ettei hellyysakku tyhjene! :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavat lumikinokset, aika haastavaa varmaan kätköjen etsiminen mutta muuten lumessa on kiva telmiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos lunta on oman säkäkorkeuden verran, on se aika rasittavaa. Mutta isäntäväen mielestä ihan ok. Silloin meidän ei tarvitse purkaa sitä energiaa kotona olohuoneessa :)

   Poista
 5. Voi miten ihania lumimääriä! Täällä ei ole kuin pieni kerros, mutta maa melkein alta loistaa. Tosin meidän äippää ei olisi tuonne jäille saanut. Se pelkää liikaa. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nytpä sinne ei taas olekkaan menemistä. Merivesi on noussut jäälle. Ja kyllä meidänkin emäntää jänskättää aina jäällä olo. Silloinkin, kun Oulujoen jäältä lähti tuhatkunta Tervahiihtäjää...

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!