sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Silmävaiva ja pyllyvaiva

Elvis: Tässä yhtenä päivänä mä sain tiedon, että yks Pipsa tarvitsisi kiireisesti toimeliasta ja komeaa urosta vierailulle. Just semmoista kuin mä oon, kröhöm 😉. Niinpä emäntä tilasi kiireen vilkkaa ajan eläinlääkärille silmä- ja polvitarkastaukseen. Polvet ja muut nivelet olivat ihan priima kunnossa. Mutta voi! Vasemmasta silmästä löydettiin alkava kaihi. Oonko mä tulossa vanhaksi? Siellä oli sellainen sinivalossa näkyvä viiru, jonka emäntäkin hokasi. Eli mun kohdalla ei sitten enää vierailla tyttökoirien luona "niissä merkeissä", kyllä te pojat ainakin ymmärrätte. Huoh. Ja vuoden päästä uudelleen silmälääkärille ja tarkastetaan, onko se kaihi levinnyt miten nopeaa. Ainakin vielä nyt mun näkökyky on mitä erinomaisin. 

Me ei tiedetä, löysikö Pipsa tähän hätään ketään poikakaveria. Pipsan kasvattaja kysyi jopa Hugoa vierailulle. Hah hah hah 😂. Tuo lättänokka pyllynpyörittäjäkö ois ottanut mun paikan? Ei tule kuuloonkaan. (No, Hugo ei ole käynyt näytelmissä, joten siitä ei ole virallista arviointia)

Ja kaiken lisäksi tämän eläinlääkärioperaation takia emäntä myöhästyi töistä. Onneksi kukaan ei ollut huomannut...


Hugo: Ja mulla ilmestyi yks aamu pyllynreiän viereen semmoinen kamala patti. Ihan yht´äkkiä. Emäntä kyllä teki tiaknoosin nopeaan: anaalirauhasen tukkeuma. Onneksi isännällä oli myöhempi töihin meno ja saatiin heti aika päivystykseen. Siellä mut rauhoitettiin (lue nukutettiin) ja mun pyllyä ronklattiin ilmeisen paljon. Se anaalirauhanen oli fistelöitynyt (mitä lie tarkoittaa...). Mä sain kaulurin, antipiootteja ja kipulääkettä. Onneksi kauluria ei tarvinnut pitää kauan. Ja isäntä otti loppupäivän vapaaksi, kun ei mua voinut jättää kahden Elviksen kanssa, olin mä sen verran pöhnässä vielä. Toivottavasti tuo vaiva ei uusiudu, oli se  aika kipeä kokemus.


Elvis ja Hugo: Muutoin me ollaan eletty normaalia pimeän ajan elämää. Vauvaportti on rauhoittanut tilanteen olohuoneen kohdalta. Emmännästä tuntuu, että me ollaan paljon rauhallisempia, kun meidän päivätila on rajattu pienemmäksi. Enää ei ole tapahtunut tätäkään, eli kolmannen kerran purtu antennijohto...


12 kommenttia:

 1. No voi onpas ollut nyt vaivoja mutta siitä se taas arki lähtee entistä ehompana :)
  Mukavaa viikkoa ja joulunodotusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, joskus kaikki tuppautuu samalle viikolle. Ja emännänkin piti käydä päivystyksessä. Mutta samoin hyvää viikkoa ja joulunodotusta sinne!

   Poista
 2. No voe harmi! Taekka kaks harmija paremminnii.Eeku kolome ku se naeshomma mänj sivusuin. Pikasta paranemista peräpiälle ja toevottavasti silimä pyssyy kuosissaan eekä kaehi lissäävvy. Nuo on kyllä ikävijä vaevoja.
  Mutta kuitennii mukavata uutta viikkoo sinne teelle kamut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsan emäntä kyseli ja että onko se kaihi vanhuudesta vai perinnöllisyydestä johtuvaa. Kyllä se on perinnöllisyydestä. Mutta kun se tulee ilmi vasta vähän vanhemmalla iällä niin sen kantajat voivat periyttää sitä eteenpäin. Harmi. ja ne naishommatkin...

   Mutta samoin hyvää viikkoa sinnekin päin. Nyt on ollut aika mukavat ulkoilukelit.

   Poista
 3. Voi Pipsa. Nyt jäit ilman mitä parhainta Kingiä pohjanperällä! Harmi tuo kaihijittu. Toisaalta tiedän yhden bossukkatyttösen, jonka molemmat silmät ovat jo ihan harmaana , mutta kirsulla mennään eteenpäin satasella edelleen.. Ja ne pyllyjututkin vielä.. !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo kaihi oli vain toisessa silmässä. Ja tämmöisellä vanhemmalla iällä alkavat kaihit ei kuulemma ole kovin ärhäköitä. Joten rauhallisin mielin mennään eteenpäin.

   Poista
 4. Voihan harmitus, mitä jutskii teil on sattunut, kuamat! Mut onneks saitte hoitoo ja troppii ja silleen. Elvis, toivottavasti se kaihi lopettaa kasvunsa. Tuleeks susta(kin) konsultti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, heh, tuota konsulttihomaa me ei olla vielä ajateltu ollenkaan. Jos Elviksestä tulee konsultti niin Hugosta kans.

   Poista
 5. On sulla Elvis ollut nyt monenlaista vaivaa! Kurjia tuollaiset silmä- ja pyllyvaivat. Onneksi kaikki on nyt paremmin, vaikka eihän tuo silmävaiva parane. Pahus, kun et päässyt tytöille. Mäkin olen vasta nyt alkanut ymmärtää mitä sillä jutulla tarkoitetaan, mutta ei ole sopivia tyttöjä tullut vastaan. t. Eka

  VastaaPoista
 6. Niin, mä oon pienestä pitäen ymmärtänyt, mitä varten tyttökoirat on. Mulla on vaan sellainen luonto... Nyt varmaan pitää alkaa rauhoittumaan. Aina bossukkatapaamisissakin mä joudun heti taluttimen jatkoksi, kun oon kuulemma niin innokas.

  VastaaPoista
 7. Onpa teillä ollut ikäviä vaivoja. Ja harmi juttu etenkin, että treffit Pipsan kanssa meni mönkään. Roni ei ole osannut kuin etäisestä sellaisesta haaveilla, mutta kivalta sellainen tyttövierailu kuulostaisi.
  Onneksi kuitenkin silmissä vielä riittää näköä ja toivottavasti peppu on parantunut, että tavallinen elo saa jatkua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugon peppu voi hyvin. Ja iahn sattumoisin nämä molemmat vaivat sekä emännän poskiontelontulehdus sattuivat samalle viikolle. Mutta nyt ollan kaikki tervennä.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!