sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Suolla

Viime viikolla me käytiin suolla. Piiiitkä lenkki niiden keokätköjen perässä. Olihan reissu. Ensiksikin emännän kätköilykaveri Koo päsäytti autolla kiveen. Se kivi oli lätäkön pinnan alla piilossa. Huoh. Emäntä osallistuu korjauskustannuksiin, olihan se yhteinen reissu. Öljypohjassa reikä. Emäntä ei kyllä tiedä yhtään, mikä se sellainen pohja on, mutta reikä siellä kuulemma on.

Ja kun päivä oli jo aika viileä, meille pistettiin takit päälle. Suolla on tietenkin pitkospuita ja Hugo muka otti hienon loikan pitkospuulta toiselle. Ei osunut, vaan mäjähti kosteaan suohon. Puku kastui.

Mutta muuten oli mukavaa. Suokin voi olla kaunis.Hyvät kepakot on aina taistelun arvoisia, vaikka suolla.


Muinaisranta eli pirunpelto.


Nuotiopaikalta voi löytyä makkaranjämiä. Kannatta tutkia tarkkaan.


Takaisin jämäkällä maaperällä. Milloinkahan päästään taas kätköilemään? Ehkä ensi viikolla.

Hyvää alkanutta viikkoa teille kamut!

10 kommenttia:

 1. Nuo puuthan onku kiitorata jolla on hyvä pintellä vaahilla :) Tosin niitä harha-askelija kannattaa varroo ettee sittä nuttu kastu niinku kävj Hugolle. Ee varmaan tuntunna mukavalle.
  Työ ootta sevverra järkipoekija että suatta vappaana olla. Sano äet. Meekäläenen ee ies suolla takkuulla saes. Mukavata uutta viikkoo teellehhii kamut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä se oli suurimmassa vaarassa tipahtaa noilta pitkospuilta. Sitä kun alkaa aina huimaamaan, vaikka oltais vain 10 cm maanpinnasta. Tai tässä tapuksessa suonpinnasta.

   Poista
 2. Nuo syysneuleet on kyllä hienot ja trendikkäät ja varmasti mukavasti lämmittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan kivat puvut. Vetoketju ei pysy vaan enää kiinni ja emäntä joutuu askartelemaan sen kiinni hakaneulalla. Joten ottaa vähän aikaa, että ne saa päälle. Mutta me ollaan rauhallisia. Ainakin silloin....

   Poista
 3. Vaude, olipa monipualista maastoo teijän retkellä. Näytätte somilta (äipän huamautus) noissa pullovereissanne. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulloverit on ostettu viime vuonna, mutta onneksi ne sopii vielä tänäkin vuonna. Eivät olleet iteksen kutistuneet kaapissa. Khih hih.

   Poista
 4. Mahtava kätköilyretki! Nyt sitä voisi jo äipänkin kanssa päästä tuollaisille reiteille kun kyyt ovat ilmeisesti jo luikerrelleet talvipesiin. Teidän reissu oli vähän kuin meidän Jäbän metsästysmatka pohjoiseen. Autosta on mennyt kolme rengasta ja eilen kaveri oli vielä peruuttanut suoraan Jäbän auton keulaan. Onneksi ovat saaneet myös kaksi hirveä. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autoillessa tapahtuu. Jos meidän emännältä puhkeais autosta rengas, niin se ois hätää kärsimässä... Joo, ei ollut enää kyykäärmeitä eikä hirvikärpäsiä. Hirvikärpäset on kamalimpia.

   Poista
 5. Suolla on meidänkin mielestä kaunista! Mutta kannattaa tosiaan varoa pitkospuilla kipittäessä, ettei luiskahda veteen... Täytyikö märkä puku ottaa pois päältä, vai tarkeniko se päällä kuitenkin vielä kulkea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se puku vielä lämmitti. Autossa otettiin pois. Ja tuona päivä olisi kyllä tarennut ilman pukujakin. Emäntä on vaan niin höppänä.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!