sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Pääskykouluttaja, osa II

Elvis: Mähän oon maininnut joka kesä tässä plokissa, että meidän mökillä on semmoinen pääskyongelma. Ei ne pääskyt sinänsä oo ongelma, kyllähän meidän emäntä linnuista tykkää, mutta niiden kakka on ongelma. Kun se niiden pesä on ollut just siinä rappusten yläpuolella. Pappahan on aikoinaan asettanut sinne mökin kuistin yläosaan semmoista kananverkkoa niiden pesimisen estämiseksi. No, se ei ole paljoa auttanut, toimi paremminkin tukiverkkona. Mutta pappa on myös asentanut pääskyille pesimislautoja. 

Ja nyt mun neljän vuoden koulutusurakka on tuottanut tulosta! Vihdoinkin ne paukapäät tajusivat aloittaa pesän rakentamisen semmoisen laudan päälle. Emäntä ei tietenkään saanut yhtään pääskyä kuvaan, mutta kyllä ne pesänrakennuspuuhissa tuolla nurkassa olivat.


Elvis ja Hugo: Sitte meille ostettiin mökille uus rilli. Ohjekirjassa oli neljätoista kuvaa, siis piis ohv keik... tai niinhän me luultiin. Ette voi kuvitella, kuinka kauan isäntäväellä kesti yhden rillin kasaamisessa. Aluksi me vähän autettiin niitä, mutta kun aikaa oli mennyt vaikka kuinka kauan ja rilliruuasta ei ollut tietoakaan, me päätettiin jättää koko homma niiden haltuun.Siis nälkäkuolema kait tässä ehtii saapua. Emäntä hihkaisi jossain tässä kohtaa, että "nyt ollaan jo kuvassa neljä"... (Elvis lattialla, Hugo korituolissa)


Muuten mökillä oli kylmää ja sateista. Jonkun verran kyllä riehuttiin pihalla ja vain kerran karattiin naapuriin. Siellä savustettiin kalaa ja meillä... noh, se rilli oli vielä alkutekijöissä.Ja tässä se rilli. Toista sivupöytää ei saatu vielä asennettua, kun siitä paketista puuttui joku tukirauta.


8 kommenttia:

 1. Hienon näköinen rilli, kannatti nähdä vaivaa ja kasata kokoon :)
  Teilläkin on ollut näköjään tuulista keliä, meilläkin oli melkein myrskyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rilli on kyllä mainio ja hyvää ruokaa sillä loppupeleissä tuli. Illalla alkoi vain tuulemaan ja satamaan vaakaviistoon just tuohon kuistille, niin ei ehditty sitä kamalasti kokeilla. Mutta vielä on kesää jäljellä.

   Poista
 2. Tommosissa rilleissä on kyllä liian monta liikkuvaa osaa. Ainaskin meijän äipän miälestä, ja siks meillä iskä kokoo kaikki jutut. Äipän hermot ei kestä. Komee rilli teillä. Tehän ootte kasvaneet melkosen saman kokosiksi. Komeita poikia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin isäntäväki puhisi liki kolme tuntia, että rilli saatiin kasaan. Milloin pistettiin vääriä ruuveja, milloin ruuvi ei suostunut toimimaan ja siitä puuttui yksi tärkeä osanen eli tuon vasemman sivupöydän tukirauta. Mars kauppaan arkena uudelleen!

   Arvatkaapas mistä meidät eroittaa parhaiten? Karvanlaadusta. Hugon karva on pehmeää ja Elviksen kovempaa ja sileämpää :)

   Poista
 3. Iso rojekti on teellä ollu. Hyvä ku olitta siinä alakuun apuna. Piäs rillillaetto hyvälle alulle :)
  Meellä on semmonen vanaha pallorilli. Yhtä yksinkertanen ku käättäjättii :) Ee tule tuommosija onkelmija. Ee saes meekäläenen mittää rillievästä koko kesänä jos oes muullaene vehe.
  Kyllä se koolutus näkkyy kannattavan. Hyvästi on nyt oppinna piäskyt oekeellaeseen pesäntekkoon.
  Siinä sen näkköö että sinnikkyys palakittaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on semmosta kesäkeittiöporukkaa. Näkkyy myös niitten linijoissa. Meillä on pallorilli, Muurikka ja tuo kaasurilli. Isäntä haluais vielä savustuspöntön... Ja nyt saa pääskyt pesia rauhassa!

   Poista
 4. Onhan se upeeta, että koulutus pääskysille alkaa tuottaa tulosta! Ja upea grilli. Toivottavasti ensi kerralla tulee sitten jo makkaraa ja pihviä, ettei nälkäkuolema pääse enää vaanimaan teitä. Mutta onneksi teillä on naapurit, josta toivottavasti saa hätäapua. Kylmää ja sateista oli täälläkin. Äippä ja Jäbä kävi mökillä pesemässä lattialta ja tasoilta pois hiiren papanat ja niittämässä nurmikon. Kyllä se nyt alkaa näyttää siltä, että meikäkin sinne tänä kesänä pääsee. Mukavaa viikkoa toivottelee Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meidän mökillä ei oo hiiriä. Mutta joka kevät löytyy kellarista kuollut päästäinen... Mutta muuten mökillä on ihan ihan jees. Saadaan nimittäin olla koko ajan vapaina. Hyvää viikkoa sinullekin!

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!