sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Asennettu!

Nyt se sitten on asennettu se riistakamera! Tervetuloa vaan kaikki epämääräiset kulkijat meidän mökille. Ei siellä kyllä ihmiskulkijoita ole, mutta niitä eläimiä riittää. Kerran sinne tosin eksyi yks kylän juoppo ja se kysyi isännältä, että "läheksh nakkaan mut khylille?". Ei lähetty. Ajateltiin, että sitte se on aina vonkaamassa kyytiä. Ja joskus naapurin Pertti lainaa meidän venettä. Me sanottiinkin Pertille, että nyt siinä nurkalla on riistakamera, ja että muistaa hymyillä, kun kulkee siitä ohi. "Hymyile, olet riistakamerassa!"Ja jos totta puhutaan, niin ei mua se kamera noin paljoa kiinnosta. Jos katsoo kuvaa oikein tarkkaan, niin huomaa, että emäntä on pistänyt tuonne kameran päälle pari herkkunappulaa...

9 kommenttia:

 1. Ny sitten jäähään jännittämään minkälaista porukkaa teijän pihalla tassuttelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilves on numero yksi... Mutta nykyinen makuukuoppa on aika pieni. Se, mitä mä nuuskin ja pissasin päälle....

   Poista
 2. Ovela emäntä lavastaa tilannekuvia ! Mutta nyt jäämme odottamaan riistakameran puolueetonta todistusaineistoa mystisen makuujäljen tekijästä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nykyiset jäljet on paljon pienempiä kuin viime kesänä. Ja kakatkin on pienempiä...

   Poista
  2. Soon mörön vauva, eli babyboogie! ;D

   Poista
 3. Hei, hieno vempele! Piilokamera! Wau!
  Elvis, nyt sitten hymyä huuleen, olet vakiovieras piilokamerassa!
  Ihan oikeesti, hyvä hankinta, tuollaisen minäkin hankkisin, jos olisi mökki tai muuten tuntemattomia hiippailijoita kotinurkilla.
  Pitääkö se ääntä, ottaako se kuvan vai nauhoittaako? Kestääkö pakkasta, sadetta? Oliko kallis? Paristolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera maksoi jotain 150 euroa. Siinä on ladattava akku ja varalla paristot. Saa nähdä, kuinka kauan akku kestää. Kamerassa on 12,5 megapikseliä (?) ja kuvat on tarkkoja. Kuvat tallentuvat kameran muistikortille. Siihen saisi myös SIM-kortin, jolloin kuvat tulisivat automaattisesti joko kännykkään tai kotitietokoneelle. Mutta me ei semmoisesta raaskita maksaa. Joten katellaan sitte aina kuvat, kun mennään mökille. Kamera on ihan hiljainen ja se toimii aina -25°C:n saakka. Sitte saattaa akku loppua lyhyeen. Ja siinä on myös videointi toiminto.

   Poista
 4. Muistitko hymmyillä? Ku sehän on nyt sittä vilimanna sinuttii.
  Hyvä se on tuommonen olla olemassa. Tietääpähä minkälaesta sakkija tontilla liikkuu. Ja mikä seon ne jälet jättännä sinne.
  Meejjän lenkkitievvarren metiköstä ol toessauamuna kuulunna mahoton möörinä. Lie ollu joku morsmaekkuva ehtivä hirvi ollunna sielä riehoomassa. Onneks ee satuttu sillon kohille! Vähä nyt pelottaa männä siitä. Vaekka kaeketi se onnii männy jo muille maelle. Ehken. Toevottavasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirviä on hirviästi meijänki mökillä. Tai ei ne sille tontille tuu, mutta me ollaan nähty niitä usein järven rannalla, kun ne syö lumpeiden maavarsia. Uroshirvet voi olla aika arvaamattomia, parasta on pysyä pois niitten tieltä.

   Ja mähän hymyilen melkein aina :)

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!