sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Ihana kevät!

No nyt se kevät sitten tuli, kertaheitolla. Vaikka onhan meillä vielä lunta, mutta tänäänkin oli lämmintä jo +14°C. Paitti me ei olla kamalasti päästy ulos porhaltamaan, koska a) rapakko, b) emännän noro-virus...

Hugo: Yksi kevään ja kesän varmoja merkkejä on parvekkeen avaaminen. Vitohan ei ole moisesta asiasta kuullutkaan. Mulle ja Elviksellehän se oli kans semmoinen "salahuone", joka paljastuu yht´äkkiä. Ai että sen lämpöisellä matolla on mahti ottaa päikkärit! Sinne kuuluu myös tosi hyvin kaikki äänet kadulta, niinku muut koirat (jos ne haukkuu) ja me vastataan niille yhtä äänekkäästi. 


Vito: Me käytiin myös Levillä. Se oli mun eka Lapin reissu. Hirmeen pitkästi ajettiin, mutta onneksi pysähdyttiin riittävästi, kiitos emännän keokätköjen. 


Levillä meistä ei tullut otettua kunnon kuvia, mutta tässä emännän muita kuvia: mutkamäki, ropo aitauksessa, tapettu ropo ja se tärkein, emännän ensimmäinen 5/5 keokätkö. Relaatio Kittlhän. Siitä vaan mentiin Ounasjoen yli saareen kätkölle. Kyllä nuo Lapin maisemat on hienoja. Vaikka kyllä meidän porukat tykkää vielä enempi ihan pohjoisen Lapin maisemista. Nuo nyt ei paljoa Oulusta poikkea.

Hugo ja Vito: Emäntä on ollut sängyn pohjalla siis liki viikon. Meitä se ei sen kummemin haitannut, saatinpahan hoitaa sitä ja olla sen lämmittiminä peiton alla. Meillä oli siis koko päivän koko talo käytössä. Ja aina kerran päivässä me vedettiin bostoni-parkouria ympäri taloa. Tänään emäntä huomasi jotain...


Meillä on tuommoinen yli 100 vuotta vanha arkku. Niinku sivupöytänä. Sen on tehnyt emännän pappa. (Siinä on myös semmoinen ovela lukko systeemi, että menee tovi, ennen kuin sen saa auki). Ja kukaan ei ole pyyhkinyt siitä pölyjä yli viikkoon. Ja siinä koristeena pari ei-ihan-halpaa-lintua. Ja nyt siinä on myös meidän tassunjäljet. TÄTÄ PÖYTÄÄ EI SAA KÄYTTÄÄ BOSTONI-PARKOURIIN...! Onneksi linnut ovat vahingoittumattomia.

Aurinkoista viikkoa kaikille kamuille!

6 kommenttia:

 1. Lämmintähän tuo on ollunna :) Voe teetä onnellisija ku ootta Lappiin piässynnä! Nuo ropot on varmaan mielenkiintosija elukoeta. Maltoettako yhtää olla niitä haakkumata? Minen takkuulla oes malttanna :)
  Ee ehken emäntä kiittele jos nuo linnut lennähtää tuosta kirstun piältä pienen hepakan seoraaksena...
  Toevottavasti emäntä on jo kuosissaan ja taati voetettuna.
  Aarinkoesija päevijä sinnehhii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ropot oli kyllä mielenkiintoisia. Ensin ne tuli kohti, mutta kun me aloitettiin ihan ystävällisessä mielessä pikkuinen haukunta, ne lähti lipettiin... Me oltais kyllä voitu vähän nuuhkia niitä lähempääkin.

   Poista
 2. No justiinsa, tämmöset keväät ja terdet ja kaikki on ihan ekoja elämyksiä Vitolle ja meijän Wiimalle, mut hiaman meitä nauratti toi postoniparkkori, meinaan ootte kyl mestarillisesti väistäneet lasilinnut, ootte ihan huippuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut on siirretty ihan varmuuden vuoksi toiseen paikkaan, ylemmäksi...

   Poista
 3. Pikaista paranemista norosta, kenkkuja tuollaiset. Hieno ja arvokas arkku, hyvä että linnutkin on (toistaiseksi) ehjinä :)
  Oikein aurinkoista kevättä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tulee vauhdilla tänne pohjoiseenkin. Nyt on sitten joka lenkin jälkeen tassupesu.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!