lauantai 17. maaliskuuta 2018

Vauhti päällä!

Kassileikkauksesta on toivuttu erittäin hyvin. Vauhtiahan meillä riittää. Pikkuisen on jo muutosta silti nähtävissä. Esim. ulkona olemisessa. Ennen ku me yritettiin pissata jo heti portin pieleen, niin nyt voidaan ihan hyvin kävellä vähän kauemmaksi ja lorottaa sitte oikein piiiiiitkä pissa. Ei tarvitse säännöstellä ja nostaa jalkaa muutaman metrin välein. Joskus pikkulenkura menee vain yhdellä jalannostolla.

Mutta yksi päivä tapahtui taas sisällä...Jompi kumpi meistä (ei kerrota kumpi) sai päivällä isännän työhuoneen oven auki. Ja sitten me vielä saatiin lukittua itsemme sinne koko päiväksi. (Näinhän tapahtui kerran jo Elviksen aikanakin). Tuosta alahyllyltä me sitten luettiin isännän melko täydellisestä Juha Vuorisen kokoelmasta neljä kirjaa ihan silpuksi. Sitten siinä oli yksi maantiedon oppikirja jostain 30-luvulta. Se kirja se vasta olikin mielenkiintoinen. Siinä kun puhuttiin joistain neekereistä ja vinosilmäisistä kiinalaisista. Emännän mukaan semmoista kieltä ei saa enää edes käyttää, että olisi ollut vähän niinku kulttuurihistoriallinen teos. Sitte me ihan vaan silputtiin pari uudempaa kemian kirjaa, ne ei kuulemma haitannu.

Toisaalta emäntä huokaisi helpotuksesta, että me säästettiin papan raamattu, ylemmässä kuvassa hyllyllä oikealla poikittain. Kun sinne pappa on merkannut kaikkien sukulaisten syntymä- ja kuolinajat ja sinne väliin on leikattu kamalasti kaikkien tuttujen ja sukulaisten kuolinilmoituksia. Nekin on kuulemma arvokasta historiaa. Nyt työhuoneen oven edessä on päivisin keittiöjakkara poikittain...


Täällä on lunta ihan mahdottomasti. Tyrnävän mummulassa on käyty harjoittamassa Vitoa vapaana olemisessa. Eipä tuon kinoksen läpi juuri mihinkään pääsekään ja tielle on onneksi aika pitkä matka. 


Joten hyvää uutta viikkoa kaikille teille kamuille!

8 kommenttia:

 1. No voihan....pitäiskö mamman viedä teidät kerran viikossa kirjastoon niin ei tarvis lukea (lue silputa) kotikirjoja :) Olette kyllä niin viattoman näköisiä tuossa viimeisessä kuvassa, en usko että tuhositte mitään :) Kivaa viikonloppua ja aurinkoa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sitä onnen päivää, kun joskus päivällä saadaan hyppimällä päivän sanomalehti pöydältä alas. Onneksi isäntäväki lukee sen aina aamuisin, joten ei niin suurta vahinkoa.

   Poista
 2. No joellae poejjilla on käännä vissiinnii aeka pitkäks :) Ee kyllä oo ehken isäntäväkj ilahtunna. Kyllä tuommonen oes minummielestä mukavata askartelemista aejjankuluks.Meellä ee nuita kirjoja oo meekäläesen tasolle sejjäläkeen tällätty ku yhen kerran (vuan) erehyin nakrittammaan kirjannurkasta.
  Teellä on sielä tuota lunta iha omikstarpeiks niinku meelläe. Kuhan ruppee sulammaan ni suattaa olla kannootti tarpeeseen, tiälä aenahhii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on ja lissää tullee... Ei taideta päästä edes vapuksi mökille... Huoh.

   Poista
 3. Teillä suhtaudutaan sitten yhtä nuivasti koirien lukuharrastuksiin kuin meilläkin. Ja jos siinä yhdessä kirjassa oli sopimatonta kieltäkin, niin eikö se ollut tavallaan palvelus, että hankkiuduitte siitä eroon? Mukavia vapausharjoituksia! Se luottamus kannattaa ansaita, että saa välillä juoksennella vapaana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä saadaan ainakin juosta vapaana, mutta sinne ei päästä vielä pitkään aikaan, kun on niiiiin paljon lunta.

   Poista
 4. Noh, tota noin niin, melkosen perusteellista tyästöö, Pojat, respektit. Onneks sentään perintöraamattu säästy, meinaan siinä olis voinu herahtaa kyynel kotiväen silmäkulmaan, jos sen olisitte repaltaneet. Vauvaportti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä on jo yksi vauvaportti, joka estää meitä päivisin oleskelemasta olohuoneessa. Vauvaportti rajaa meidän tilan eteiseen ja keittiöön. Siitä me sitten saatiin työkkärin ovi auki ja eiku lukemaan!

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!