sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Lumessakahlaajat

Ihan niin kuin suurin osa meidän plokikamuista, mekin ollaan kahlailtu lumessa. Tai Hugo hyppii.

Ensin me lähdettiin tänään hirvipeijaisiin. Tai no, me jouduttiin ypöttään autossa, kun meitä ei kuulemma voinut ottaa sinne peijaispaikan sisälle. Oltais ihan varmasti osattu olla nätisti. Ihan vaan vähän oltais hypittty ja pussailtu ihmisiä. Kotiin tuomisiksi saatiin monta purkkia hirvenlihaa. Se hirvi oli kävellyt siinä meidän mökkimaaston ojassa ja just kaatunut sinne meidän maiden puolelle. Ja täkäläisen perinteen mukaan maan omistajan kuuluu saada vähän saaliista. Emäntä aikoo keittää oikein lihaisan hirvenlihakeiton, eiköhän mekin saada sitten siitä osamme.


Ja sitten me mentiin mökille. Lunta oli satanut ihan riittävästi. Me kirmattiin koskematonta lunta pitkin mökille. Isäntäväellä oli perinteinen huussin tyhjennys. Me ei siihen osallistuttu.  

Hugo
Elvis

Me palataan mökille taas kolmen kuukauden kuluttua, maaliskuussa. Toivottavasti järvessä on kantava jää ja aurinko paistaa.


Heinä on aina yhtä hyvää, tuoreena ja pakastettuna!

10 kommenttia:

 1. Oho! Teille tuli talvi kertaheitolla! Ei vaan täällä etelässä olla lunta nähty.. Mitäs juniori tykkäsi elämänsä ensilumesta? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Hugokin lumesta tykkää, kun pääsi vauhtiin. Ensin vähän oudoksutti.

   Poista
 2. Kivan näköistä maisemaa ja puuhastelua (paitsi vessan tyhjennys) ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, meillä ei ol mökillä semmoista sähkövessaa kuin teillä. Pitäis varmaan asennuttaa... Mutta se ei taida toimia ulkohyyskässä. Kun siellä ei ole sähköjäkään.

   Poista
 3. Pikaseen se 3 kuukautta kuluu, ku on toi Joulukin tossa välissä. Hirvisoppa onkin makusaa. Saitteko luita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joululta me aletaan emännän kanssa katteleen allakasta, että kuinkas se päivä piteneekään! Ei saatu hirvenluita, menivät varmaan hirvikoirien suihin :)

   Poista
 4. Jopa tuola on ollunna mukava temmeltee:) Eekö tuota jo mualiskuussa liene jiätä järvessä. Piäsettä sinne juoksentelemmaan. Aeka männöö jootuin siihen. Hirvisoppoo syyvvessä ja jooluva ja uutta vuotta juhliissa:)

  VastaaPoista
 5. Kyllä kait se joka puolella on niin, että maille kaadetusta hirvestä annetaan osa maanomistajalle ja sama taitaa päteä myös maan vuokraajiin, eli jos on antanut luvan maiden kautta metsästyksessä kulkea.
  Kivan näköistä teillä on ollut mökillä. Meillä oli vielä täällä lauantaina tuorettakin heinää, mutta sitten alkoi sataa lunta ja nyt ei ruohoja näy. Ihanat kelit. Lunta ei tosin ole noin paljon kuin teillä. t.Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kait se tuon lihan suhteen on kaikkialla. Meillä kävi vaan onni, että se hirvi kaatu just sinne meidän puolelle eikä naapurin :)

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!