maanantai 6. heinäkuuta 2015

Vuorten valloittajat, osa 2

Ihan aluksi meidän emäntä ilmoittaa, että tähän plokkaukseen voi tulla pieni katkos. Sen 8 vuotta vanha Apple tökkii niin pahasti, että tänään se viedään huoltoon tai ostetaan uusi kone. Joten seuraava plokiteksti tulee sitten paremmilla vermeillä.

Levin jälkeen me suunnattiin kohti Kilpisjärveä ja Saanatunturia. Ja koska emännän polvi kipeytyi niin paljon Leviä valloittaessa, me tyydyttiin katselemaan Saanaa vain alhaalta käsin. Siinä kun olisi ollut jyrkimmällä kohdalla 780 porrasta nuostavana. Oltaisiinkohan mekään jaksettu pomppia niin montaa porrasta ylös?


Poroja nähtiin ihan lähietäisyydeltä.


Täälläkin oli koiraperheen hyvä majoittua. Me oltiin Lappland hotelli Kilpisessä. Mutta ei saatu tervetuliaspussia...

Saanan jälkeen suunnattiin Ylläkselle. Ylläs me valloitettiin  gondolilla. Gondoli numero 38 oli koiragondoli. Meidän emäntä kärsii aivan hirmeestä korkean paikan kammosta ja se ei katsonut sieltä gondolista kertaakaan ulos. Tuijotti vain lattiaa. Me sen sijaan tutkittiin maisemia ahkerasti.Huipulla oli huippua. Me juostiin ja kirmattiin edestakaisin.Mutta kyllä tämmöinen vuorten valloitus imee koiralta kuin koiralta mehut pois. Onneksi Saaga-hotellissa oli jälleen pehmeät vuoteet.


Palataan asiaan, kun konehomma on kunnossa!

10 kommenttia:

 1. Upeat maisemat tuolla pohjoisessa ! Ai gondolikin löytyy, olette rohkeita kun sellaiseen kipusitte.
  Eikös reissussa yksi parhaista asioista olekin väsyneenä hotellin pedattuun vuoteeseen palata :)
  Aijaa teillä on oikein omat vuoteet kaikilla, se korvaa ehkä sen tervetuliaispussin mikä jäi saamatta :)
  Kivaa kesän jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, isännälle ja emännälle ne ei ollut muistanut tehdä petiä. Mutta me annettiin armeliaasti tilaa, siirrettin vähän pyllyä pois tyynyltä.

   Poista
 2. Ompa teellä ollunna homma nuihe vallottamisessa. Ee ihme etton väsyttännä.
  Kyllä oes jiännä mammalta mänö tuommosseen kontooliin. Se se vasta onnii korkeempaekankammonen.
  Jakkaralle noosuhhii jo huimentaa :)
  Vuan on sielä kommeet maesemat. Mukavata viikojjatkoo! Toevottavasti suatta konehommat kuntoon että suahaan kuulla teejjän kuulumisija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei meidänkään emäntä ois tuohon kapineeseen mennyt, ellei se ois tienny, että ylhäällä on keokätkö! Ja vielä viiden tähden semmoinen! Ja uusi kone pelittää.

   Poista
 3. Mahtavaa matkailua teillä pojat! Täällä ei ole päässyt yhtään mihinkään. Äippä on ollut kaksi viikkoa kuumeessa ja nyt se vielä yskii niin ettei sitä kehtaa ulos viedä. Ja sillä on vielä kolme viikkoa töitä ennen lomaa. Ehkä me sitten käydään jossain lähiseudulla katselemassa, kun kahdestaan ollaan. Tai vanhin ihmisveikka voi vielä silloin olla kotona. Eilen meinaan toinenkin ihmisveikka lähti armeijaan ja koti alkaa olla melko hiljainen. Yritin eilen illalla laulaa Jäbälle, että älä vaan lähde ja onneksi se sanoikin olevansa lomalla. Pysyy vähän kotonakin sekin mies. Ettei mun tarvitse olla ainoa. Tuo gondoli kuulosti aivan mahtavalta! Ja vuoteet näytti tosi pehmeiltä! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän emäntä sanoo, että kyllä ne pojat sen armeijan kestää. Oikealla asenteella. Emännän poika sanoi, että sen armeijavuosi oli yksi ikimuistettavimpia, positiivisessa mielessä.

   Poista
 4. Ain kannattaa jättää jotain savutettavaa tulevaankin, kuten tuo Saana. Ja omat pedit per koira. Keinka huomaavaista! ;D Onnea uudesta ompusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä me vielä joskus mennään tuonne. Mutta meille pitää hommata lemmikkieläinpassit, että päästään vaikka Norjan puolelle. Emäntä kertoo: Tämä uusi kone on I-H-A-N-A.

   Poista
 5. Milläs kissamaisella käyttiksellä uusi omppu kehrää? Minä taisin käyttää muinoin leopardia? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Tuota noin... Safari on se jolla mennään nettiin, muuta en tiedä. (Olen siis ihan ulalla näistä asioista). Mistä sen näkee, mikä käyttöjärjestelmä koneessa on?

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!