lauantai 4. heinäkuuta 2015

Vuorten valloittajat, osa 1

Joo, sitähän se matkalaukku tiesi. Me päästiin reissuun! Me lähdettiin Lappiin. Meidän emäntä on kuulemma saanut lapsena yliannostuksen lapista. Nyt kun se on pitänyt sellaisen yli 40 vuoden tauon, niin voi taas lähteä pohjoiseen. Ja kun se ei oo koskaan edes lasketellut, niin mitäpä sinne olisi ollut asiaa. 

Me tehtiin semmoin kolmen tunturin road trippi. Levi, Kilpisjärvi ja Ylläs. Levillä me majoituttiin Sokos Hotelli Leviin. Miten meistä tuntuu, että me ollaan nähty jonkun meidän ploki-tuttavan plokissa melkein samanlainen kuva? Ainaskin verhot olivat ihan samanlaiset.


Me saatiin oikein tervetuliaispussi. Pussin tärkein sisältö oli kakkapussit. Ja reissussa me majoituttiin koko ajan hotelleihin. Emäntä sanoo, että se saa tarpeeksi mökkeilystä meidän omalla kotimökillä. Ja lomareissulla ei kuulu tehdä ruokaa vaan on mukavaa, kun voi istua valmiiseen pöytään. Me ei kylläkään päästy ravintoloihin, meille se teki aina ruuat. Ja isäntä salakuljetti meille joka aamu pikkuiset pekoninpalat aamiaipöydästä, tirsk, tirsk.

Niin, ensin meidän emäntä haluaa hyvään hotelliin ja sitten kun me ollaan siellä hotellissa niin se sanoo, että "ei tänne makaamaan olla tultu". Voi että me käveltiin! Ja etsittiin niitä keokätköjä. Levillä kiivettiin tietenkin melkein Levitunturin huipulle.


Eli tuonne noin ja ylös!Eipä ollut tunturin rinteellä paljon vastaantulijoita, joten me saatiin juosta ihan vapaina. Yksi koiruli tuli vastaan ja me nähtiin sama koiruli sitten Kilpisjärvelläkin.

Kiipeäminen oli yllättävn raskasta, ainakin emännän mielestä. Onneksi meillä oli omat juomat mukana, kun se huipulla oleva paari oli tietenkin kiinni.Missä se henkilökunta viipyy? Me haluttais raikasta vettä!


Paluumatkalla nähtiin poroja.Tuota noin... pitääkö koiran kakat kerätä, jos hotellin pääovella on poron kakkaa?


Ja Hugo väsähti vaelluksen jälkeen ihan totaalisesti. Onneksi hotellin vuode oli pehmeä.

Jatkuu...

8 kommenttia:

 1. No nyt on tiälä yks naesimmeenen iha vihree. Katteuvvesta. Vaekkee saes olla katteellinen.
  Ku se aena siitä Lapista huaveeloo. Eekä sinne kuitenkaa ikänään piäse.
  Vuan on teellä hieno reessu sielä :) Poroja ja hotellija...voe tokkiisa.
  Kyllä nyt innolla jatkoo ootellaan teejjän lomajutulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta IIvari kuin matkaan! Vaikka siellä on kuulemma paljon turisteja, niin kuitenkin oli melkein autiota. Heleppo oli autolla huristella, ei ollut ruuhkia.

   Nuo porot oli kyllä pölijiä. Ne vaan tölläs ja ei suostuneet väistämään ees auton edestä. Rekkamiehet töräytteli äänitorvea, että pois tieltä. Ja siitäkään ne ei välittäneet.

   Poista
 2. Tervetuliaispussi! Toivottavasti kakkapussit eivät olleet tyhjiä, vaan täysiä. Ei sitä itteänsä, vaan jotain suussa sulavan maistuvaa. Jos ne olivat tyhjiä, niin ne olisi kuulunut ojentaa emännälle. Eikö?
  Hieno reissu teillä on tiedossa! Jotain erilaista, eksotiikkaa suomalaisittain. Ihanaa! ☼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuliaispussissa oli ruohepatukoita, pari herkku snäksiä ja niitä tyhjiä kakkapusseja. Ihan oli emännän mielestä asiallinen tervetulotoivotus.

   Emännän sana: Näin etelän ihmisenä se on aina niin eksoottista, kun näkee poroja ja poroja on maantiellä. Rekkamiehistä ym. ammattilaisista ei varmaan niinkään...

   Poista
 3. Voi mahotonta ku ootte päässeet hulppeelle retkelle! Eipä ihme, että väsy iski. Poroja ja kaikkee, ihan huippua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne porot oli vähän pelottavia. Ne vaan tuojotti meitä. Yksi poro lähti tulemaan kohti. Emäntä otti kiven käteen ja aikoi heittää sillä kohti poroa, jos se tulee liian lähelle. Onneksi se älysi kääntyä takaisin.

   Poista
 4. On jylhät maisemat teitin maxilenkuralla! :) Ei ihme, että väsy iskee moisen vaelluksen jälkeen! Löytyikö montakin keokätköä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me löydettiin 21 uutta kätköä. Olisi niitä ollut enemmänkin, mutta ei viitsitty rasitaa isäntää enempää... Vaikka se lupasi olla hermostumatta, kun emäntä sanoi aina, että "pysähdy tähän", kun esim. ajettiin autolla.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!