lauantai 18. marraskuuta 2017

Talvimuotia

Talvi tulee, ei voi mitään. Meillä on onneksi luotto-ompelija, Sirpa (Elviksen veljen Elmon emäntä), jonka asuja tässäkin plokissa on on ollut esillä. Mutta meidän emäntä kutoo (jossakin murteessa käytetään sanontaa neuloo. Mutta pohojanmalla kudotaan!)  silloin tällöin, kun viitsii...Hugo: Mulla on siis tietenkin alunperin Elvikselle kudottu neule päällä. Ja malli on ihan emännän omasta päästä. Kaulus on vähän kurtussa, mutta siinäkin on kaksi raitaa.

Vito: Ja mullakin on Elvikselle kudottu neule päällä. Mutta emäntä pesi sen ja se vähän kitsahti. Oikeastaan se on ihan sopiva mulle nyt. Lanka on Seitsemän veljestä ja malli löytyi kuuklaamalla "koiran neule". 

Hugo ja Vito: Muutoin me ollaan oltu ihan tavallista kotikoiran elämää. Emäntä otti meidät yhdelle keokätköreissulle mukaan, mutta Vito ei totellut yhtään. Emännän piti juosta Vito kiinni yhdellä metsäautotiellä. Joten odotellaan, että tuolla kakaralla tulee vähän enemmän järkeä päähän...

Aamuisin meidän isäntä lukee pädiltä uutiset...


Me luetaan ne kans sen kanssa sängyllä. Elvis ei tullut koskaan poskea vasten, mutta me molemmat yritetään mahtua siihen.


Elikkäs tässä ollaan, veljekset. Hyvin tullaan toimeen!

12 kommenttia:

 1. Hienot talvinutut ja mukava katsella kuvia kun olette niin toistenne kavereita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: kyllä huomaa, että Hugo tottui laumaan. Oli ihan orpo yksikseen. Nyt taas virtaa riittää, kun on kirittäjä rinnalla.

   Poista
 2. No justiinsa, kyä hyvin näkee kuvista, että ootte veljeksiä ja sopuilette oikein mainiosti. Hiano homma! Nätit pulloverit, käski äippä kehua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pull over! No, this is a cardigan!" Emännälle tulee aina tuo kohtaus mieleen elokuvasta "Nuija ja tosinuija". Vissiin ainoa englanninkielinen vitsi, jonka se ymmärsi... khih hih. Ja kyllä me sopuillaan!

   Poista
 3. On teillä upeat neuleet, emäntänne on hyvä kutomaan. Kutoo tuo meidän äippäkin silloin kun sen hartiat kestää. Mutta mä en ole vielä saanut vaatteita, kun en ole vielä koskaan palellut. Minähän olen sitä innokkaampi ulkoilija, mitä kylmempää on. Viikonloppu oli ihan mahtava, kun päästiin ulos tuolla vähäisellä valoisalla ajalla. Lähdin metsäänkin pitkästä aikaa. Mukavia päiviä teille veljekset! Kohta on joulu! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu ja kinkunpaisto... voiko pikkukoira parempaa odottaa...

   Poista
 4. Hyvältä näyttää neulepaidat! Kannattaa jo jotain lämmikettä pitääkin päällä. Mukavaa, että olette veljeytyneet noin hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulepaidat joustaa mukavasti, mutta tuulisella säällä niistä ei ole juurikaan lämmikkeeksi. Onneksi on muitakin vaatteita :)

   Poista
 5. Johan on kommeet paejjat teellä! Kyllä ee ennee onnistus meejjän äetiltä tuommosiin tekeminen. Pippoohhii on mulle neolonna jo toesta vuotta ja vieläe on kesken :)
  Vuan onse mukava ku ootta nuin sopusija veljeksijä. Isäntä on varmaannii mielissään ku ootta siinä kaverina uutisija lukemassa. Ankeeta se oes itekseen niitä lukkee.
  Mukavata joolunootusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me yritetään kyllä ymmärtää maailman menoa, mutta onneksi pikkuisen koiran ei tarvikkaan ihan kaikkea ymmärtää. Muuta kuin olla posken lämmittimenä.

   Poista
 6. Mahdottoman suloiset postonialaiset! :) Bostoni-lehdessä oli joskus vuosia sitten neuleohje. Itse en tosin sitä hyötykäyttänyt, kun ei nuo neulomiset ja kutomiset ole mun juttuni. On aina vaan langat solmussa. Onneksi (ainakin silloin) bostonporukoista löytyi innokkaita kutojia, niin sai minunkin villukissani talvivaatetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ohje bostonlapasiin (ihmisille). Saas nähdä, milloin emäntä saa aikaiseksi kutoa ne.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!