sunnuntai 28. elokuuta 2016

Mekkalaa Tyrnävällä

Me käytiin taas Tyrnävällä, meidän toisen mummun luona. Parasta siellä on iso piha, jossa me saadaan juosta vapaina. Tänään siellä oli vaan hirveä mekkala, kun lähipellolle oli kokoontunut ainakin miljoona kurkea lähtövalmiina kohti Algeriaa ja Marokkoa, missä ne talvehtii. Meidän emäntä päätti oikaista ja hiipiä sinne pellon reunalle kuvaamaan niitä kurkia. No, välissä oli kaamea lillinki oja. Ei onnistunut. Me saatiin kurakylpy ja sen jälkeen kastelukannusuihkut. Sitten me kuultiin kolme kertaa semmoinen lehmän ammuntaa muistuttava iso törähdys. Mutta kun siinä ei ole lähitienoilla kenellakään lehmiä, niin sen täytyi olla hirvisonni. Meidän emäntää alkoi pelottamaan, että jos se vaikka se hirvi hyökkii siihen mummun pihamaalle...

Ei hyökkinyt. Mutta me palloteltiin.


Takana on vanha kalkkunoiden koti. Ja Leena-tätsän kasvimaa.


Hugo vauhdissa.Lehmätauko. Elvis vasemalla, Hugo oikealla.


Elvis: Meidän emäntä huomasi tässä eräänä päivänä mun korvalehdessä tuommoisen karvattoman alueen. Siinä on täytynyt käydä niin, että Hugon hammas on osunut siihen. Muuta en kerro.

10 kommenttia:

 1. Villiä menoa siellä Tyrnävällä :) Kyllä näkee kuvista että ilo otettu irti siellä pihamaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mukavaa, kun tilaa ja lääniä riittää. Ja maantie kulkee tarpeeksi kaukana...

   Poista
 2. Onneksi hirvi ei tullut pihalle leikkejä pilaamaan! Mutta kertokaapa, kuinka ihmeessä teidät erottaa toisistanne? Paitsi että Elviksellä on tätä nykyä pieni karvaton kohta korvalehdessä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elviksen korvat ovat normiasennossa pystymmässä (vrt. profiilikuva, siinä Elvis oikealla). Elviksellä on pidempi nenä ja häntä on suora. Hugon nassu on enemmän lytyssä ja häntä on kuin sian saparo... Ja Elviksellä on valkoisen karvan alla mustia pilkkuja mahassa. Mutta vaikea meitä on tuntemattomien erottaa.

   Poista
 3. Jopa on huikeeta männöö ollunna sielä. Tuommosella pihamualla on kyllä mukavata juosta:) Ee oo aejjat esteenä. Onneks se hirvi kuitennii pysyttelj poekessa. Ee oes siitä pelj´kaveriks ollunna.
  Teejjät vissiinnii erottaa tuosta valakeesta ohtaviivasta vuan en kyllä muista kummallako se on kappeempi ja kummallako levveempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se vielä erottaa meidät. Hugon viiva on leveämpi ja Elviksen kapeampi.

   Poista
 4. Mahtava päivä tuollaisella isolla pihalla. Mä saan juosta vapaasti vaan tässä omalla pihalla ja se on kuulkaa tosi pieni. Tuollainen kunnon lääni pitäisi saada. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso piha on jees ja kun pallon heittäjiä riittää, niin sekin on plussaa!

   Poista
 5. Myrsky Thö Tyrnävän Poika: Jopas oottekin saaneet palloilla ja juosta villinä sekä vapaana. Joo. Huisia. Hammas joskus saatta sattua vikapaikkaan, niiku ny just koranlehteen. Kyä se siitä paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt se paikka on jo parantunut. Ei jäänyt karvattomaksi.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!