tiistai 17. toukokuuta 2016

Your passports, please!

Kohta on kesä kesä kesä! Kesää varten meille hankittiinn tämmöiset läpyskät. Niitä ei sitten saa tuhota puremalla ym.


One se kumma, että ihmiset saa matkustaa vapaasti esim. Pohjoismaiden välillä, mutta eläimiltä vaaditaan passi. Ja vaikka meillä on nämä passit, Ruotsiin ei siltikään voi mennä. Eläinlääkäri selitti kamalan pitkästi jostakin rokotuksesta, joka pitää olla annettu tietyn ajan sisällä jne. Meidän emännällä meni puolet sen eläinlääkärin puheesta ohi tajunnan. No, ei mennä Ruotsiin, ettei jouduta karanteeniin.


Passikuvat vois olla kyllä vähän paremmat. Muokattiin tuosta plokin kuvasta. Mutta kyllä sitä meidät tunnistaa.

16 kommenttia:

 1. Wau miten upeeta kun teillä on omat passit ! Kuvatkin on onnistuneet todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä passeja ei sitten varmaan tartte uusia. Merkataan vaan aina uudet rokotukset.

   Poista
 2. Kyllä nyt passoo reessata ku on omat passit. Ja kuvat on oekeen onnistunneita.Ompa ne ruohtalaeset nuivija ku ee sinne sua männä vaekka passit onnii...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaaditaan ekinokokki lääkitys, mutta sen voi kuulemma hannkia myös palatessa sieltä Ruotsista, jos nimittäin menee sinne.

   Poista
 3. Oho! Ny ootte pojat ihan kansaivälisiä koria, ku passit ja rensselit. Komeita ootte, kyllä joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nehän on samlla vähän niin kuin meidän henkarit. Vai mitkä henkkarit ne nyt oli .

   Poista
 4. Onpa teillä erikoinen eläinlääkäri. Kyllähän Ruotsiin voi mennä, kunhan rokotukset (siis lähinnä rabies) on kunnossa. Takaisin Suomeen tullessa vaaditaan todistus madotuksesta ekinokokkoosin varalta, minkä sitten taas saa vaikka sieltä paikalliselta eläinlääkäriltä, kunhan näkee, että saatte sen madotuksen, esim. Drontalilla, joka on hyväksytty siihen tarkoitukseen. Meillä on aina omat matolääkkeet mukana, kun Collieille ei passaa kaikkia antaa (Drontalia kyllä), ja yleensä käydään lääkärillä Hollannissa, kun täältä Ranskasta huristellaan, koska siellä on tosi edullista, ja se todistus on silloin vielä vaadittujen päivärajojen (olikohan se nyt neljä vuorokautta, en nyt muista edes enää...) sisällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos asian valaisemisesta. Meidän emäntä saikin siihen myös paljon selvyyttä bostonien facebook - palstalla.

   Poista
 5. Teistä tulee kosmopoliitteja koiria? Passit kun on ja kaikki! Jäämme jännittämään, minne tästä matka käykään.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan sitä samaa vaellusta ja "vuorille" kiipeämistä. Ei mitään sen kummenpaa. Lappi on vaan niin ihana.

   Poista
 6. Vasta itsekin tajusin myöhemmin, mistä se teidän ell ehkä puhui, on vaan monta vuotta myöhässä... Nimittäin vielä 2011 tarvittiin koirille Ruotsiin menoa varten rabies-vasta-ainetodistukset, eli ensin piti ottaa se rokote, sitten odottaa jonkin aikaa ja sen jälkeen otettiin se vasta-ainetesti, joka kertoi, että niitä rabieksen vasta-aineita todella on syntynyt koiralle. Muistaakseni seuraavana vuonna se poistui Ruotsistakin, että sinne vaan passeinenne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikö kuitenkin pidä olla voimassa se ekinokokki rokote? Sen voi siis saada paikalliselta eläinlääkäriltä. Mutta aika vaivalloista.

   Poista
 7. Eikä sitten muuta kuin menoks! Meiltä ei ole koskaan passeja tarkastettu, ei ikinä, vuosien varrella, mutta jos ei olisi passia, niin aivan varmasti juuri sillä kertaa joku haluaisi sen nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elvis on käynyt Ruotsissa. Eikä sillä ollut mitään passia eikä sitä tarkistettu. Mitta sitte tuli tämä pakolaishomma...

   Poista
 8. Ei siihen tarvita mitään rokotetta, matolääkitys vaan :)Joku ihme systeemi siihen on kanssa siihen madotukseen, jos ei haluaisi joka kerran Suomeen tullessa käydä lekurilla, mutta ihan hyvin - ja paljon helpommin - toimii noin kertamadotuksella, minkä ell merkkaa passiin. Meiltä on kerran katsottu passit Tanska-Malmö -sillan tullipisteessä, mutta silloinkin vaan koirien, ja ilman mitään sirunlukijaa, että käytännössä ihan yhtä tyhjän kanssa, asuntoautossa olisi voinut olla vaikka viisi raivotautista koiraa, ja nuokin ihan muita kuin passeissa sanotaan...
  Ihan vaan säästövihjeenä, että jos pääsette johonkin paikallislekurille (siis ei klinikalle) ja otatte omat matolääkkeet mukaan, niin pääsette varmasti halvimmalla Ruotsissakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin emäntä epäilee, että tullimiehillä on muutakin hommaa... Se on sitten seikkailu, jos ei päästä maahan.

   Poista

Komentteja on aina mukava saada!